Ο Εργκίν Αταμάν κινδυνεύει με τιμωρία από την Euroleague ύστερα από τον τρόπο που επέλεξε να διαμαρτυρηθεί για τη διαιτησία του πρώτου αγώνα κόντρα στη Μακάμπι Τελ Αβίβ για τα playoffs.

Μεταξύ άλλων, η λίγκα εξέφρασε «την απογοήτευσή της για τις δημόσιες δηλώσεις του προπονητή του Παναθηναϊκού AKTOR Αθηνών κ. Εργκίν Αταμάν και του ίδιου του συλλόγου», καθώς «τέτοιες ενέργειες και δηλώσεις έρχονται σε πλήρη αντίφαση με την κοινή δήλωση που έγινε στις 15 Απριλίου 2024, από την Euroleague Basketball, το Συμβούλιο Επικεφαλής Προπονητών της EuroLeague, την Ένωση Παικτών της EuroLeague και την Ένωση Αξιωματούχων Μπάσκετ της Ευρωλίγκας, καθώς δημιουργούν την αχρείαστη και αδικαιολόγητη σύγκρουση».

Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση «οι δηλώσεις του κόουτς Αταμάν είναι σκόπιμα παραπλανητικές και εσφαλμένες», με αποτέλεσμα να «δίνουν ανακριβή ανάλυση του παιχνιδιού και ενός προσεκτικά επιλεγμένου αριθμού φάσεων», μέσα από τις οποίες ο Τούρκος προπονητής επιχειρεί «να αμφισβητήσει το έργο και την ακεραιότητα των διαιτητών» έτσι ώστε να ασκηθεί «επιπλέον πίεση σε αυτούς και στη διοργάνωση του πρωταθλήματος». Πρόκειται για «προσπάθειες που προφανώς δεν θα πετύχουν τους στόχους τους» υπογραμμίστηκε σχετικώς.

«Έχουν κινηθεί ήδη πειθαρχικές διαδικασίες»

«Τέτοια συμπεριφορά δεν θα γίνει ανεκτή από την Euroleague Basketball» ανέφερε η Euroleague στο σχετικό κείμενο, με συνέπεια να «έχουν κινηθεί ήδη πειθαρχικές διαδικασίες, όπως και για τα γεγονότα που συνέβησαν στην υποχρεωτική media day της Τετάρτης 24 Απριλίου 2024, όταν ο κ. Αταμάν εμπόδισε τους δημοσιογράφους να ασκήσουν τα καθήκοντά τους».

«Ο σεβασμός της Euroleague Basketball προς την οργάνωση, την κοινότητα και την κληρονομιά του Παναθηναϊκού είναι αδιαμφισβήτητος και ίσος με τον σεβασμό που δίνεται σε όλους τους άλλους συλλόγους της διοργάνωσης», διευκρινίστηκε και γι’ αυτό «τα γεγονότα που συνέβησαν μετά το Game 1 των Playoffs της EuroLeague είναι αντίθετα με τις αρχές του σεβασμού μεταξύ των συλλόγων, προς τη διοργάνωση που διαχειρίζονται όλοι και τις αξίες που στοχεύει να προωθήσει η διοργάνωση».

Η λίγκα ενθάρρυνε τέλος «τον προπονητή Αταμάν, τον Παναθηναϊκό AKTOR Αθηνών και όλους τους άλλους συλλόγους και άτομα να αποφύγουν παρόμοιες δηλώσεις και συμπεριφορές σε μελλοντικούς αγώνες και να προωθήσουν τις αξίες που αντιπροσωπεύει η διοργάνωση».