Ανακούφιση στον Παναθηναϊκό την οποία εξέφρασε ο υπεύθυνος του ΤΑΑ κ. Χρόνης Ακριτίδης και οργή στην Ορεστιάδα προκάλεσε η απόφαση της ΕΣΑΠ να διατηρήσει στην Α1 ανδρών τους Πράσινους που είχαν υποβιβαστεί αγωνιστικά. Η ΕΣΑΠ στη σημερινή συνεδρίασή της αποφάσισε ερμηνεύοντας την προκήρυξη να κατατάξει 12ο τον Ηρακλή που υποβιβάζεται για εξωαγωνιστικούς λόγους (απόφαση του ΑΣΕΑΔ λόγω μη ύπαρξης φορολογικής ενημερότητας) και να τοποθετήσει έτσι στη 10η θέση τον Παναθηναϊκό ο οποίος μετά το τέλος της κανονικής περιόδου είχε καταλάβει την 11η θέση.

«Είναι παγκόσμια πρωτοτυπία να τίθεται σε ψηφοφορία θέμα που αφορά την προκήρυξη του πρωταθλήματος» δήλωσε στο «Vima.gr» ο πρόεδρος της Ορεστιάδας κ. Βασίλης Γκιζιάνης. Οι ακρίτες που είχαν κατακτήσει την πρώτη θέση σε έναν από τους τρεις ομίλους της Α2 βόλεϊ δεν κατάφεραν στα μπαράζ να πάρουν μία από τις δύο πρώτες θέσεις ώστε να κατοχυρώσουν την άνοδό τους στην Α1ανδρών. Περίμεναν όμως να πάρουν τη θέση του Ηρακλή που υποβιβάστηκε για εξωαγωνιστικούς λόγους. «Εμείς δεν καιγόμαστε για την Α1. Θα προσφύγουμε όμως στη δικαιοσύνη και θα χρησιμοποιήσουμε κάθε ένδικο μέσο μόνο και μόνο για να αλλάξει κάτι στο βόλεϊ.» πρόσθεσε ο κ. Γκιζιάνης.

Εξάλλου ο πρώην πρόεδρος της Ορεστιάδας και μέλος του ΔΣ της ΕΟΠΕ κ. Αθηνόδωρος Χατζηπαναγιώτου δεν έκρυψε τη δυσαρέσκειά του για την απόφαση της ΕΣΑΠ τονίζοντας: «Λυπάμαι για την απόφαση της ΕΣΑΠ που διαμορφώνει μια άλλη πραγματικότητα από αυτή που καταγράφηκε στους αγωνιστικούς χώρους και δεν παίρνει υπ’ όψη της ότι σύμφωνα με τα ελληνικά όσο και τα διεθνή κρατούντα, ομάδα που υποβιβάζεται αγωνιστικά δεν διατηρείται ποτέ στην ίδια κατηγορία».

Πάντως η απόφαση της ΕΣΑΠ, πέρα από τα παράπονα των Ακριτών, δημιουργεί πολλά ερωτηματικά όσον αφορά τη βιωσιμότητα του Παναθηναϊκού ο οποίος είναι καταχρεωμένος και είναι εξαιρετικά αμφίβολο αν θα εξασφαλίσει άδεια συμμετοχής στο πρωτάθλημα από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού. Στην περίπτωση που οι Πράσινοι δεν πάρουν αδειοδότηση τότε, σύμφωνα με πληροφορίες, η ΕΣΑΠ αναμένεται να δώσει τη θέση του Παναθηναϊκού στην Ορεστιάδα.