Με θριαμβευτικό τρόπο ο Αστέρας Τρίπολης «σφράγισε» το εισιτήριό του για τα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας καθώς επιβλήθηκε εντός έδρας του Πλατανιά με 3-1 στον δεύτερο μεταξύ τους προημιτελικό. Η ομάδα της Τρίπολης είχε νικήσει στο πρώτο ματς με 2-1 και θα διεκδικήσει την πρόκρισή της στον τελικό με αντίπαλο τον ΠΑΟΚ. Το άλλο ζευγάρι των ημιτελικών αποτελούν οι Ολυμπιακός και Πανθρακικός.

Ο Ουσέρο στο 38′, ο Ντε Μπλάσις στο 65′ και ο Καλαντζής στο 88′ πέτυχαν τα γκολ των νικητών, ενώ οι φιλοξενούμενοι είχαν ισοφαρίσει στο 41′ με πέναλτι του Μιρτσέτα.

Το ματς δεν είχε κάποια αξιόλογη φάση ως το 38ο λεπτό, αλλά στο σημείο εκείνο «πήρε φωτιά». Οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ με έναν πολύ ωραίο συνδυασμό, «τακουνάκι» του Καλαντζή στον Ντε Μπλάσις και εξαιρετική κάθετη μπαλιά του τελευταίου στον Ουσέρο, που πλάσαρε τον εξερχόμενο Κηπουρό και έκανε το 1-0. Ο Πλατανιάς, όμως, αντέδρασε άμεσα και δύο λεπτά αργότερα κέρδισε πέναλτι, σε μαρκάρισμα του Μπαρτολίνι στον Γιακουμάκη, το οποίο αξιοποίησε ο Μιρτσέτα ισοφαρίζοντας στο 41′.

Ο Αστέρας μπήκε δυνατά στο δεύτερο ημίχρονο, ψάχνοντας ένα γκολ με το οποίο θα «καθάριζε» την πρόκριση. Το φάουλ του Κάφα στο 50′ πέρασε δίπλα από την εστία του Κηπουρού, ο οποίος ένα λεπτό αργότερα εξουδετέρωσε το δυνατό σουτ του Ντε Μπλάσις.

Ο Σάκης Τσιώλης έριξε στη «μάχη» και τους Ράγιος και Ναβάρο και δικαιώθηκε, καθώς από σέντρα του δεύτερου στο 65′ ο Ντε Μπλάσις με κεφαλιά «σφράγισε» το εισιτήριο των Αρκάδων για τα ημιτελικά.

Οι γηπεδούχοι είχαν ευκαιρίες να διευρύνουν το σκορ, όμως το γυριστό του Ντε Μπλάσις στο 83′ κατέληξε στην αγκαλιά του Κηπουρού, ενώ ένα λεπτό αργότερα ο Ράγιος αστόχησε από πλεονεκτική θέση. Το πέτυχαν τελικά στο 88′, με τη θαυμάσια κάθετη μπαλιά του Ουσέρο στον Καλαντζή, ο οποίος απέφυγε τον Κηπουρό και σε κενή εστία διαμόρφωσε το τελικό 3-1.

Διαιτητής: Μαντάκης (Ημαθίας)

Κίτρινες: Γιακουμάκης, Στόλερ

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Σάκης Τσιώλης): Μπαντής, Γιαλούσης (72′ Κοντοές), Φορμίκα, Μπαρτολίνι, Χουανίτο, Ουσέρο, Αλβάρες, Κάφα (57′ Ράγιος), Ντε Μπλάσις, Έγκον (57′ Ναβάρο), Καλαντζής

ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ (Αγγελος Αναστασιάδης): Κηπουρός, Αργυρόπουλος (62′ Τσοντάκης), Κουρτεσιώτης, Τζανής, Ποτουρίδης, Στόλερ, Δέντσας, Τσιντί, Γιακουμάκης (67′ Λαμπάρθε), Μιρτσέτα, Γιάννου (75′ Μαρτσάκης)