Παρά το γεγονός ότι είχε δεχθεί (αδίκως) αρκετή λάσπη επειδή το καλοκαίρι του 2009, επιστρέφοντας από την πορτογαλική Μπενφίκα, υποτίθεται ότι επέλεξε τον Παναθηναϊκό αντί της ΑΕΚ _ κι ενώ η διοίκηση Θανόπουλου δεν του έκανε ποτέ πρόταση συνεργασίας, επιλέγοντας να βάλει 1 εκατ. ευρώ στο ταμείο της ομάδας μέσω της ρήτρας που υπήρχε εφόσον επέστρεφε σε άλλη ελληνική ομάδα _ ο Κώστας Κατσουράνης επιθυμεί να φορέσει ξανά τα κιτρινόμαυρα και να κλείσει την καριέρα του στην Ενωση.

Ωστόσο το πιο πιθανό είναι συνεχίσει την καριέρα του στην Ελλάδα φορώντας τη φανέλα ενός άλλου Δικέφαλου, αυτού του Βορρά! Και τούτο διότι η διοικητική ένδεια της κιτρινόμαυρης ΠΑΕ και το θολό τοπίο όσον αφορά στην πολυθρύλητη αλλαγή ιδιοκτησιακού καθεστώτος, καθιστούν την ΑΕΚ αδύναμη προς οποιαδήποτε διαπραγμάτευση.

Η ποδοσφαιρική Ενωση στη φάση που βρίσκεται, αδυνατεί να προσφέρει εγγυήσεις σε οποιονδήποτε ποδοσφαιριστή, πόσω μάλλον σε κάποιον που είναι εν ενεργεία διεθνής και αποτελεί την κολώνα της εθνικής Ελλάδας.

Αντιθέτως, οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ οι οποίοι φέρονται ότι προσέγγισαν τον ατζέντη του Κατσουράνη προσφέροντας συμβόλαιο συνεργασίας ενάμιση έτους, ήταν σε θέση, υπό τη σκέπη του νέου ιδιοκτήτη της ομάδας κ. Ιβάν Σαββίδη, να παρουσιάσουν ξεκάθαρες εγγυήσεις και το πλάνο για τη δημιουργία μίας κραταιάς δύναμης η οποία βρίσκεται στα σπάργανά της.

Τα πράγματα είναι απλά… Αν η ΑΕΚ θέλει να κερδίσει τη μάχη για τον Κατσουράνη πρέπει να βρει τον τρόπο με τον οποίο θα τον πείσει ότι η ομάδα γυρίζει σελίδα και εξέρχεται από τη διαδικασία απαξίωσης των ποδοσφαιριστών της. Και τις εγγυήσεις αυτές θα μπορούσε να δώσει μόνον ο επίδοξος αγοραστής της ΠΑΕ κ. Δημήτρης Βιντιάδης, ενεργώντας αυτοπροσώπως και όχι μέσω μεσαζόντων.