Αδιέξοδες απαιτήσεις και εκβιασμοί…

Η τρικυμία στη Βουλή με αφορμή το θέμα των αποκρατικοποιήσεων, η εμμονή της ΔΗΜΑΡ

Αδιέξοδες απαιτήσεις και εκβιασμοί… | tovima.gr

Η τρικυμία στη Βουλή με αφορμή το θέμα των αποκρατικοποιήσεων, η εμμονή της ΔΗΜΑΡ να μην ψηφίσει τα μέτρα αν δεν υπάρξουν αλλαγές στις απαιτήσεις της τρόικας για τα εργασιακά και η αμφιθυμία μιας μερίδας βουλευτών εν όψει της ψηφοφορίας για το νέο πακέτο μέτρων, δημιουργούν ένα κλίμα αποσταθεροποίησης της κυβερνητικής πλειοψηφίας.

Όσο θεμιτές κι αν είναι όμως οι διαφωνίες, είναι προφανές ότι αυτό που προέχει αυτή τη στιγμή είναι η ολοκλήρωση της συμφωνίας με τους δανειστές και η εκταμίευση της δόσης, ώστε επιτέλους η χώρα να μπει σε μια περίοδο, σχετικής τουλάχιστον, σταθερότητας. Από την ώρα που οι τρεις κυβερνητικοί εταίροι έχουν συμφωνήσει για τη συντριπτική πλειονότητα των επώδυνων μέτρων που περιλαμβάνει το νέο μνημόνιο, είναι προβληματικό να εγείρονται ενστάσεις και να απειλούνται τελεσίγραφα, για σοβαρές μεν, αλλά επιμέρους ρυθμίσεις. Οι τρεις αρχηγοί που ανέλαβαν το πολιτικό κόστος της διάσωσης της χώρας, γνωρίζουν πολύ καλά πού θα οδηγηθούμε αν ναυαγήσει η συμφωνία με την τρόικα.

Όπως γνωρίζουν πολύ καλά και οι δανειστές μας, αλλά και οι εδώ τοποτηρητές τους, τις θυσίες και τις συνέπειες που θα υποστούν και πάλι οι έλληνες πολίτες με τα μέτρα που έρχονται. Ας αφήσουν λοιπόν στην άκρη τις υπερβολικές απαιτήσεις τους, που εξάλλου καταλύουν κάθε έννοια ευρωπαϊκού κεκτημένου και ας συμβάλλουν κι αυτοί στην εξεύρεση μιας αμοιβαίας αποδεκτής λύσης.

Γιατί ούτε εμείς, αλλά ούτε και οι Ευρωπαίοι μπορούν να αναλάβουν το κόστος ενός νέου αδιεξόδου.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Γνώμες
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk