Ο Παναθηναϊκός θα στερηθεί τις υπηρεσίες του τραυματία Ζαν Αλέν Μπουμσόνγκ για επιπλέον δύο εβδομάδες. Ο κεντρικός αμυντικός του Τριφυλλιού, ο οποίος θα απουσιάσει από το επερχόμενο παιχνίδι της Πέμπτης (25/10) για το Γιουρόπα Λιγκ με τη Λάτσιο, μολονότι είχε αποθεραπευτεί από προηγούμενο τραυματισμό και θα αγωνιζόταν εναντίον των Ρωμαίων, στην προπόνηση της Τρίτης υπέστη τράβηγμα στον αριστερό προσαγωγό και τέθηκε νοκ άουτ.
Πρόκειται για τον τέταρτο (!) τραυματισμό που ταλαιπωρεί τον 33χρονο στόπερ των Πρασίνων από το ξεκίνημα της σεζόν, γεγονός που προβληματίζει ιδιαίτερα την τεχνική ηγεσία και τους διοικούντες τον σύλλογο. Ο Μπουμσόνγκ, ο οποίος το περασμένο καλοκαίρι δέχθηκε να αναπροσαρμόσει το συμβόλαιό του με μειωμένες απολαβές και επέκταση μέχρι το 2014, μέχρι στιγμής έχει αγωνιστεί μόλις μια φορά στο πρωτάθλημα (σε εφτά αγωνιστικές), ενώ έχει τέσσερις συμμετοχές (σε έξι ματς) στα κύπελλα Ευρώπης.
Δεδομένου ότι ο ιδιαίτερα επιρρεπής στους τραυματισμούς πρώην άσος της Λυών κοστίζει ετησίως στην ΠΑΕ περί τις 600.000 ευρώ αλλά η προσφορά του κατά την τρέχουσα περίοδο είναι μηδαμινή, δεν αποκλείεται κατά τη χειμερινή μεταγραφική περίοδο να οδηγήσουν σε εξελίξεις… α λα Κατσουράνη. Στο Τριφύλλι δεν κρύβουν τον προβληματισμό τους για τους συνεχείς τραυματισμούς του Μπουμσόνγκ, στις πλάτες του οποίου ο τεχνικός του Τριφυλλιού κ. Ζεσουάλδο Φερέιρα στήριζε την άμυνα της ομάδας. Μάλιστα ήδη έχει αναπτυχθεί φημολογία για πρόωρη λύση του συμβολαίου του, κάτι που επί του παρόντος διαψεύδεται από την ΠΑΕ.
Αναβλήθηκε η εκδίκαση της προσφυγής κατά της αναδιάρθρωσης
Εν τω μεταξύ, αναβλήθηκε για τις 20 Νοεμβρίου η εκδίκαση της προσφυγής της ΠΑΕ Παναθηναϊκός κατά της απόφασης της Σούπερ Λίγκας για την αναδιάρθρωση της κατηγορίας. Οι Πράσινοι υπέβαλαν αίτημα αναβολής (το οποίο έγινε δεκτό) υποστηρίζοντας ότι η θητεία του Διαιτητικού Δικαστηρίου έχει λήξει και δεν έχει νόμιμη συγκρότηση.
«Στο όργανο δεν υπάρχει νόμιμη συγκρότηση. Σύμφωνα με το καταστατικό της ΕΠΟ κάθε διάδικος διορίζει δύο μέλη, ενώ με έκπληξη βλέπω ότι παραμένετε στις θέσεις σας, μολονότι η θητεία σας έχει λήξει μαζί με το πέρας της θητείας του ΔΣ της ΕΠΟ. Η συγκρότηση του οργάνου δεν είναι σύμφωνη με το καταστατικό. Προκειμένου να υπάρχει νομιμότητα στην διαδικασία εκφράζουμε την ευχή να μην προχωρήσετε και να απέχετε ώστε να συγκροτηθεί νέο δικαστήριο» ανέφερε ο νομικός εκπρόσωπος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός κ. Γιάννης Κάρμης.
Από την πλευρά του, ο νομικός εκπρόσωπος της Λίγκας κ. Γιάννης Καραμηνάς τόνισε ότι η διοργανώτρια είναι έτοιμη να συζητήσει την υπόθεση, ωστόσο ο κ. Κάρμης παρενέβη λέγοντας: «Δεν καταλαβαίνω για ποιο λόγο η Σούπερ Λίγκα δεν επιθυμεί για ακόμα μία φορά την τήρηση της νομιμότητας. Σύμφωνα με το καταστατικό πρέπει να υπάρχει πίνακας πέντε Διαιτητών για να επιλέξει ο κάθε διάδικος από δύο».