Σε πανεμπορικό συλλαλητήριο με κλείσιμο των καταστημάτων προχωρά την προσεχή Πέμπτη, 18 Οκτωβρίου, η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου ζητώντας τη συμπαράσταση και τη συμμετοχή όλων των φορέων εκπροσώπησης ελεύθερων επαγγελματιών.

Το κλείσιμο των καταστημάτων θα είναι καθολικό σε όλη την Ελλάδα και το συλλαλητήριο θα πραγματοποιηθεί μπροστά από τα γραφεία της ΕΣΕΕ, στην οδό Μητροπόλεως 42, στις 12 το μεσημέρι.

Θα προηγηθεί Συνέντευξη Τύπου της ΕΣΕΕ στις 17 Οκτωβρίου, σε κεντρικό και τοπικό επίπεδο, με τη συμμετοχή των κατά τόπους εμπορικών συλλόγων και όλων των κοινωνικών εταίρων.

«Είναι χρέος όλων των μικρομεσαίων και αυτοαπασχολούμενων εμπόρων η κινητοποίηση να πετύχει, τα καταστήματα να κλείσουν συνολικά και να ακουστεί η φωνή μας μέχρι το υπουργείο Οικονομικών, εκεί όπου εξυφαίνονται σχέδια για την εξάλειψη της μικρής και μεσαίας εμπορικής επιχείρησης», σημειώνεται σε ανακοίνωση της συνομοσπονδίας.

Απεργία ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ

Για τις 18 Οκτωβρίου έχει προκηρυχθεί γενική απεργία και από ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ, ημερομηνία που ορίστηκε επειδή τότε θα πραγματοποιηθεί η Σύνοδος Κορυφής της ΕΕ.