Ο Σεθ ΜακΦάρλαν θα είναι ο οικοδεσπότης της φετινής τελετής απονομής των βραβείων Όσκαρ.

Ο δημιουργός των τηλεοπτικών επιτυχιών «Family Guy», «American Dad», «The Cleveland Show»και της ταινίας «Ted» θα παρουσιάσει την λαμπερή εκδήλωση της Αμερικανικής Ακαδημίας Κινηματογραφικών Τεχνών και Επιστημών που θα πραγματοποιηθεί στις 24 Φεβρουαρίου του 2013.

Ο 38χρονος ηθοποιός, παραγωγός, σκηνοθέτης, σεναριογράφος και μουσικός -πέρυσι κυκλοφόρησε το πρώτο του μουσικό άλμπουμ «Music Is Better Than Words»- παρουσίασε τον περασμένο Σεπτέμβριο το δημοφιλές σόου «Saturday Night Live» για πρώτη φορά και ο μονόλογός του, οι μιμήσεις του και η περφόρμανς του γενικότερα έπεισαν τους υπεύθυνους της διοργάνωσης των Όσκαρ ότι είναι ιδανικός για την θέση του παρουσιαστή της μεγάλης βραδιάς.

«Είμαστε ενθουσιασμένοι που θα έχουμε τον Σεθ ΜακΦάρλαν ως οικοδεσπότη των Όσκαρ» ανέφεραν σε επίσημη δήλωσή τους οι παραγωγοί Κρεγκ Ζανταν και Νιλ Μέρον.

«Οι ικανότητές του ταιριάζουν απόλυτα με τις ιδέες μας για την δημιουργία ενός σόου διασκεδαστικού και φρέσκου. Θα είναι ο τέλειος οικοδεσπότης» πρόσθεσαν.

Από την πλευρά του ο πολυτάλαντος κ. ΜακΦάρλαν δήλωσε ενθουσιασμένος με τον νέο του… ρόλο και υποσχέθηκε να βάλει τα δυνατά του για να τα καταφέρει.

Στο πλευρό του φαίνεται πως είναι και ο κωμικός Ρίκι Τζερβές -παρουσιαστής των Golden Globes το 2011 και 2012-, ο οποίος έσπευσε να τον συγχαρεί και να προσφέρει την βοήθειά του.

«Συγχαρητήρια για τα Όσκαρ» έγραψε στο twitter του. «Εξαιρετική επιλογή από την πλευρά τους. Μην κάνεις πίσω. Ενημέρωσέ με αν χρειάζεσαι ανέκδοτα για την Σαϊεντολογία» πρόσθεσε με το καυστικό του χιούμορ ο Βρετανός κωμικός.