• Αναζήτηση
 • Μια ιδιαίτερη βιοτεχνία!

  Οι περισσότεροι, άνθρωποι επιλέγουν ρούχα με βάση το τι τους αρέσει (αν βέβαια το αντέχει η... τσέπη τους). Αυτό είναι ένα προνόμιο που δεν έχουν οι συνάνθρωποί μας που χρησιμοποιούν αναπηρικό καροτσάκι. «Επιλέγουν κυρίως φόρμες, καθαρά για λόγους άνεσης

  Παρακαλώ περιμένετε...

  Οι περισσότεροι, άνθρωποι επιλέγουν ρούχα με βάση το τι τους αρέσει (αν βέβαια το αντέχει η… τσέπη τους). Αυτό είναι ένα προνόμιο που δεν έχουν οι συνάνθρωποί μας που χρησιμοποιούν αναπηρικό καροτσάκι.

  «Επιλέγουν κυρίως φόρμες, καθαρά για λόγους άνεσης. Εμείς προσπαθούμε να τους δείξουμε ότι μπορούν να φορέσουν ένα ρούχο που να τους βολεύει αλλά να τους αρέσει και αισθητικά» λέει ο Θωμάς Σκλατινιώτης που δραστηριοποιείται επιχειρηματικά στο χώρο της ένδυσης εδώ και περίπου είκοσι χρόνια.

  Εδώ και περίπου τρία χρόνια ξεκίνησε μέσω της εταιρίας brt- adaptive (www.brt.gr) να παράγει ρούχα (υφασμάτινα και τζιν παντελόνια και άλλα είδη) για ανθρώπους που χρησιμοποιούν αναπηρικό καροτσάκι. «Είναι έτσι κατασκευασμένα ώστε να τους βοηθούν στο να αυτοεξυπηρετούνται, κάτι ιδιαίτερα σημαντικό γι αυτούς τους ανθρώπους, τόσο από πρακτικής άποψης όσο και για ψυχολογικούς λόγους» λέει ο κ. Σκλατινιώτης.

  Πηγή έμπνευσής του αποτέλεσαν ορισμένες αντίστοιχες εταιρίες του εξωτερικού αλλά και η οικογενειακή του ιστορία καθώς η κόρη του είναι τετραπληγική εκ γενετής. «Επόμενος στόχος μας», καταλήγει «είναι να δημιουργήσουμε και ένα παιδικό μπουφάν που να απευθύνεται ακριβώς σε αυτά τα παιδιά».

  ΒημαTV