Τα μάθατε τα νέα;

Κύριε διευθυντά, διαβάζοντας ότι χθες, έπειτα από απόφαση της επταμελούς Εκτελεστικής Γραμματείας

Τα μάθατε τα νέα; | tovima.gr
Κύριε διευθυντά.

Διαβάζοντας ότι χθες, έπειτα από απόφαση της επταμελούς Εκτελεστικής Γραμματείας της Πανελλήνιας Ενωσης Υπαλλήλων Φυλάξεως Αρχαιοτήτων (ΠΕΥΦΑ), έκλεισαν μετά τις 2 το μεσημέρι οι αρχαιολογικοί χώροι της Ακρόπολης και του Θεάτρου του Διονύσου (τα τελευταία εισιτήρια κόπηκαν στις 1.30) προκειμένου να προστατευτούν από τον καύσωνα οι επισκέπτες και οι εργαζόμενοι, σκέφτηκα ότι για άλλη μια φορά υπερβάλλουμε. Καλοκαίρι είναι, ζέστες κάνει και θα κάνει, σε μια χώρα που έχει μάθει να επιβιώνει και με σαραντάρια ζούμε. Οι δε επισκέπτες μας, οι οποίοι έρχονται στην Αθήνα κυρίως για να ανεβούν στην Ακρόπολη, μπορούν πολύ καλά να προστατέψουν τους εαυτούς τους – όλους με τα καπελάκια στα κεφάλια και με το μπουκάλι το νερό στο χέρι τους βλέπω – δεν περιμένουν εμάς να το κάνουμε, απαγορεύοντάς τους την πρόσβαση στα μνημεία μας. Η σωστή ενημέρωσή τους από το προσωπικό, ώστε να είναι προσεκτικοί και να μην εκτεθούν πολύ στον ήλιο θα ήταν, νομίζω, αρκετή.

Μετά τιμής

Πανδώρα

ΥΓ.: Θυμάμαι τις επισκέψεις μου (δύο φορές), με τη θερμοκρασία να ξεπερνά τους 45 βαθμούς Κελσίου, στην έρημο Σαχάρα, για την ακρίβεια στην Κοιλάδα των Βασιλέων, μαζί με χιλιάδες άλλους τουρίστες. Εκεί να δείτε λάλαρο! Και όμως, αυτό δεν εμπόδισε κανέναν μας να περιηγηθεί στον μαγικό χώρο.

* Μόνο που είχαμε κορακιάσει…

* Εν μέσω καύσωνος κατέφθασε και το μπουγιουρντί από την Εφορία. Για να με δροσίσει, υποθέτω.

* Πόσα είχα πληρώσει πέρυσι; Βάλτε παραπάνω. Και παραπάνω. Και παραπάνω! Πώς θα τα δώσω; Αυτό είναι ένα θέμα.

* Πείτε μου τώρα, τι να έλεγα στον ευγενέστατο νεαρό με το μαρκούτσι που με περίμενε κάπου στο Σύνταγμα για να με ρωτήσει, για τις ανάγκες του δελτίου ειδήσεων ιδιωτικού καναλιού, τι θα ψωνίσω στις εκπτώσεις που ξεκίνησαν χθες;

* Ψωνίσαμε, φίλτατε. Ψωνίσαμε από χέρι…

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Γνώμες
Σίβυλλα
Helios Kiosk