Αποστάσεις Βενιζέλου από Στουρνάρα

Αποστάσεις από την τακτική και τις δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών, κ. Ι. Στουρνάρα – και επί της ουσίας της κυβέρνησης – παίρνει το ΠαΣοΚ και ο κ. Ευ. Βενιζέλος, έπειτα και από τις συνεδριάσεις του Eurogroup και του Ecofin.

Αποστάσεις από την τακτική και τις δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών, κ. Ι. Στουρνάρα – και επί της ουσίας της κυβέρνησης – παίρνει το ΠαΣοΚ και ο κ. Ευ. Βενιζέλος, έπειτα και από τις συνεδριάσεις του Eurogroup και του Ecofin.

Βασικό στοιχείο της διαφωνίας του ΠαΣοΚ, σύμφωνα με πηγές της Ιπποκράτους, είναι η αποφυγή αναφοράς στα ζητήματα, το πλαίσιο και το χρονοδιάγραμμα της επαναδιαπραγμάτευσης και όπως διαφαίνεται από τις δηλώσεις κομματικών στελεχών, η παράκαμψη βασικών στοιχείων των προεκλογικών εξαγγελιών του ΠαΣοΚ.

Η ενόχληση του κ. Βενιζέλου εκφράστηκε με δήλωση που έκανε η εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος κυρία Φώφη Γεννηματά στην οποία μεταξύ των άλλων αναφέρθηκε στα όσα είπε ο κ. Βενιζέλος κατά τη συζήτηση για τις προγραμματικές δηλώσεις στη Βουλή.
Εκεί, είπε η κυρία Γεννηματά, ο κ. Βενιζέλος «παρουσίασε μια ολοκληρωμένη στρατηγική για τη δεύτερη φάση της διαπραγμάτευσης και την αναθεώρηση της δανειακής σύμβασης, που ξεκινά από την εκτίμηση των νέων μακροοικονομικών δεδομένων και την ανάγκη να συμφωνηθεί η παράταση του χρόνου δημοσιονομικής προσαρμογής κατά τρία, ει δυνατόν και, πάντως, για όχι λιγότερα από δύο, έτη».
Επειτα και από τις συνεδριάσεις των Βρυξελλών, στην Ιπποκράτους επιμένουν πως ένα «τέτοιο συμφωνημένο πλαίσιο είναι απολύτως αναγκαίο, για να μπορέσουν να γίνουν με αξιόπιστο και αποτελεσματικό τρόπο όλα τα επιμέρους βήματα και για το τρέχον, αλλά και για τα επόμενα έτη».
Στο ίδιο πλαίσιο, εκ μέρους του κ. Βενιζέλου – και εν όψει της συνάντησης των αρχηγών που στηρίζουν την κυβέρνηση με τον κ. Στουρνάρα, υπό τον Πρωθυπουργό, κ. Αντ. Σαμαρά, σημειώνεται όσα αναφέρθηκαν στη Βουλή συζητήθηκαν και με την τρόικα και επισημαίνεται: «είμαστε βέβαιοι πως θα αποτελέσουν τελικά και την επίσημη στρατηγική της χώρας, που πρέπει το ταχύτερο δυνατόν να συζητηθεί στην πρώτη συνεδρίαση της εθνικής ομάδας διαπραγμάτευσης, αμέσως μετά την επιστροφή του Υπουργού Οικονομικών από τις Βρυξέλλες».
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
Σίβυλλα
Helios Kiosk