Αν κατάλαβα καλά ο Κασσελάκης δεν θα πάρει τηλέφωνο τον Ανδρουλάκη για να φτιάξουν το «προοδευτικό Κέντρο» ή κάτι τέτοιο που φτιάχνει.

«Μια δε μου μιλάς, μια μου λες πως μ’ αγαπάς» τραγουδάει ευλόγως κι ο Αργυρός. Ασε που «τα ξημερώματα δίνεις δικαιώματα».

Αν κατάλαβα όμως ούτε ο Ανδρουλάκης περιμένει να τον πάρει τηλέφωνο ο Κασσελάκης. «Δώδεκα κι ούτε ένα τηλεφώνημα» τραγουδούσε πριν ακόμη ξημερώσει η Βίσση.

Δεν θα τηλεφωνηθούν, λοιπόν. Ωραία αλλά γιατί;

Σύμφωνα με τον Κασσελάκη «δεν υπάρχει χημεία» μεταξύ τους (22/5). Προσωπικά δεν με εκπλήσσει. Ποιος περίμενε ποτέ ότι Κασσελάκης κι Ανδρουλάκης μπορεί να είχαν χημεία, φυσική ή άλγεβρα;

Αλλά πάλι τόσοι άνθρωποι τηλεφωνιούνται κάθε μέρα χωρίς να έχουν ανιχνεύσει τη χημική συμβατότητά τους.

Υποθέτω λοιπόν πως ο βασικός λόγος που δεν τηλεφωνιούνται είναι ότι δεν έχουν τίποτα να πουν ο ένας στον άλλο. Ούτε ο Νατσιός θα πάρει τηλέφωνο τον Ανδρουλάκη αλλά δεν το κάνουμε θέμα.

Ευτυχώς κι όπως εξήγησε ο Κασσελάκης τα πράγματα δεν είναι πάντα όπως φαίνονται.

Ο ΣΥΡΙΖΑ για παράδειγμα είναι «ριζοσπαστική Αριστερά» κι έτσι τον ξέραμε. Τώρα όμως το κατάστημα λειτουργεί με νέα διεύθυνση και δηλώνει «προοδευτικό Κέντρο».

Πώ συνέβη αυτό; Μυστήριο.

Είναι κάτι σαν τη Χαμάς. Που μπορεί να σφάζει, να βιάζει, να βασανίζει και να τρομοκρατεί αλλά μην τη βλέπετε έτσι. Εχει και καλές πλευρές στον χαρακτήρα της.

Οπως εξήγησε ο Κασσελάκης πρόκειται για μια οργάνωση πολύπλευρων δραστηριοτήτων που «κάνει τρομοκρατικές ενέργειες» αλλά έχει και «τοπικό έργο ανθρωπιστικής βοήθειας» (Attica TV, 21/5).

Ο Ανδρουλάκης από την πλευρά του δεν είπε τίποτα. Ούτε ένα γράμμα, ούτε ένα τηλεφώνημα.

Η ουσία της υπόθεσης όμως είναι απλή και δεν έχει να κάνει με τη χημεία τους.

Ο ΣΥΡΙΖΑ διαλυόταν επί έξι μήνες κι ο Ανδρουλάκης πίστεψε ότι το ΠΑΣΟΚ θα κάνει περίπατο για τη δεύτερη θέση. Εσι λοιπόν δεν έκανε τίποτα.

Ο Κασσελάκης όμως άλλαξε παρτιτούρα κι άνοιξε περπατησιά. Εσι ο περίπατος μπερδεύτηκε και δυσκόλεψε η δεύτερη θέση για τον Ανδρουλάκη.

Χάθηκε λοιπόν η ευκαιρία; Πολύ πιθανόν αλλά θα δείξει στο τέλος ο λογαριασμός.

Η ιστορία όμως έχει ένα πολιτικό δίδαγμα. Που λέει πως μην περιμένεις ποτέ από τον άλλο να κάνει τη δουλειά που χρειάζεται να κάνεις ο ίδιος.

Διότι αν δεν την κάνει σωστά, θα βουλιάξετε κι οι δυο.

Ενώ αν την κάνει σωστά, θα σου πάρει τη δουλειά.