Στη σύντομη ζωή των 15 χρόνων του, ο Κάρλο Ακούτις, πρόσφερε βοήθεια σε πολλούς συνανθρώπους του. Η Καθολική Εκκλησία πιστεύει ότι και μετά θάνατον συνεχίζει να βοηθάει κόσμο. Αυτός είναι και ο λόγος που τον ανακήρυξε Aγιο της γενιάς του, τον πρώτο Αγιο της γενιάς των Millennials.

Οπως αναφέρει ο Guardian, από τους 912 ανθρώπους που αγιοποιήθηκαν επί ημερών του Πάπα Φραγκίσκου, η πιο πρόσφατη ημερομηνία γέννησης ήταν προηγουμένως το 1926.

Γεννήθηκε στο Λονδίνο και πέθανε από λευχαιμία σε ηλικία 15 ετών.

Ποιος ήταν ο Κάρλο Ακούτις

Ο Κάρλο Ακούτις, ιταλική καταγωγής,  γεννήθηκε στο Λονδίνο το 1991 και πέθανε από λευχαιμία το 2006, σε ηλικία μόλις 15 ετών. Ηταν ένα παιδί-θαύμα των υπολογιστών που βοήθησε στη διάδοση της ρωμαιοκαθολικής διδασκαλίας στο διαδίκτυο πριν από το θάνατό του. Ο Πάπας Φραγκίσκος όρισε ότι ένα δεύτερο μεταθανάτιο θαύμα αποδόθηκε στον Ακούτις και προέκρινε τον έφηβο για αγιοποίηση.

Δώριζε το χαρτζιλίκι του

Η μητέρα του, μιλώντας παλαιότερα στην εφημερίδα Corriere della Sera, είχε πει ότι από την ηλικία των τριών ετών ο γιος της ζητούσε να επισκεφθεί εκκλησίες και δώριζε το χαρτζιλίκι του σε φτωχούς ανθρώπους.

Ακόμη, προσφερόταν  να υποστηρίξει συμμαθητές του, των οποίων οι γονείς έπαιρναν διαζύγιο, υπερασπιζόταν συμμαθητές του με αναπηρία όταν τους εκφόβιζαν και πήγαινε γεύματα και υπνόσακους σε άστεγους.

Το σχέδιό του

Από το δημοτικό σχολείο, έβαλε σε εφαρμογή το σχέδιό του.

Ποιο ήταν αυτό; Να δημιουργήσει έναν ιστότοπο όπου θα κατέγραφε όλα τα θαύματα που γίνονται σε όλο τον κόσμο.

«Ένας από τους σημαντικότερους ανθρώπους της ανθρωπότητας»

Ο Αρχιεπίσκοπος της Ασίζης Ντομένικο Σορεντίνο δήλωσε πανευτυχής για την εξέλιξη: «Ο Ακούτις είναι ένας από τους σημαντικότερους ανθρώπους της ανθρωπότητας: Η Εκκλησία της Ασίζης γιορτάζει».