Λίγες ημέρες μετά την αίτηση διαζυγίου που κατέθεσε η Κέιτι Χολμς και ο αγώνας για την 33χρονη ηθοποιό μόλις αρχίζει. Και απ’ ότι φαίνεται δεν θα είναι εύκολος.

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα του ξένου τύπου η Σαϊεντολογία είναι η σημαντικότερη αιτία αυτού του χωρισμού που έπεσε σαν βόμβα στο Χόλιγουντ.

Σύμφωνα με την σκανδαλοθηρική ιστοσελίδα TMZ το ποτήρι ξεχείλισε και η Κέιτι Χόλμς πήρε την μεγάλη απόφαση όταν ο Τομ Κρουζ σχεδόν της ανακοίνωσε ότι η 6χρονη κόρη τους Σουρί θα παρακολουθήσει το «σκληροπυρηνικό» σχολείο Σαϊεντολογίας «Sea Organization». Φυσικά έγκλειστη και μακριά από τους γονείς της, γεγονός για το οποίο η 33χρονη ηθοποιός ήταν πολύ αρνητική.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ακόμη και πρώην μέλη της Σαϊεντολογίας -μεταξύ των οποίων ο βραβευμένος με Όσκαρ Πολ Χάγκις- έχουν κατηγορήσει το εν λόγω σχολείο για τους ιδιαίτερα αυστηρούς κανόνες λειτουργίας του που αγγίζουν τα όρια στρατιωτικής εκπαίδευσης.

Γι’ αυτό τον λόγο η Κέιτι Χολμς -η οποία φαίνεται πως προετοίμαζε αρκετές εβδομάδες αυτή την κίνηση- είχε νοικιάσει κρυφά ένα διαμέρισμα στη Νέα Υόρκη και έκανε την αίτηση διαζυγίου εκεί όπου τα δικαστήρια επιδικάζουν την επιμέλεια του παιδιού χωρισμένων γονιών σε έναν από τους δύο, ευνοώντας συνήθως τις μητέρες, αλλά και για να εμποδίσει την φοίτηση της μικρής Σουρί στο «Sea Organization» που βρίσκεται στην Καλιφόρνια.

Στο μεταξύ έχει ήδη προσλάβει γνωστούς δικηγόρους προκειμένου να καταφέρει να πάρει την πλήρη κηδεμονία της κόρης της καθώς και μια πολύ καλή διατροφή.

Επίσης, ετοιμάζεται να διεκδικήσει πολύ περισσότερα από τα $3 εκατομμύρια για κάθε χρόνο που ήταν μαζί με τον σύζυγό της και την έπαυλή τους στην Καλιφόρνια αξίας $35 εκατομμυρίων, όπως προβλέπει το προγαμιαίο συμβόλαιο της.

Ξέρει βέβαια ότι ο αγώνα θα είναι δύσκολος καθώς έχει να αντιμετωπίσει τον mega star του Χόλιγουντ, αλλά και την Σαϊεντολογία. Όσον αφορά δε την δεύτερη σύμφωνα με όσα αναφέρουν φιλικά της πρόσωπα στο ΤΜΖ, έχει ήδη αρχίσει να φοβάται ότι μέλη της εκκλησίας στην οποία είναι επίτιμο μέλος ο σύζυγός της την παρακολουθούν.

«Ένα λευκό και ένα μαύρο τζιπ με φιμέ τζάμια που δεν είναι σίγουρα παπαράτσι, καθώς δεν έχουν κάμερες και φωτογραφικές μηχανές την ακολουθούν σχεδόν σε κάθε της βήμα» αναφέρουν πρόσωπα φιλικά προσκείμενα στην Κέιτι Χολμς στην εν λόγω ιστοσελίδα. Παρ’ όλα αυτά οι υπεύθυνοι της εκκλησίας της Σαϊεντολογίας έχουν διαψεύσει την εν λόγω φημολογία.

Αλλά και ο Τομ Κρουζ μαζί με τους δικηγόρους του έχουν αρχίσει ήδη να παίρνουν θέση… μάχης. Οι πρώτες πληροφορίες θέλουν το ηθοποιό να καταθέτει σύντομα και αυτός αίτηση διαζυγίου, ενώ θα κάνει προσφυγή στη Νέα Υόρκη ζητώντας τη μεταφορά της εκδίκασης στην Καλιφόρνια, με το επιχείρημα ότι η Χολμς διαμένει μόνιμα στο Λος Αντζελες και όχι στη Νέα Υόρκη.