• Αναζήτηση
 • 20 ιδέες για διακοπές στο… σπίτι

  1
  Οι πρωταγωνιστές του καλοκαιριού Σκηνοθετήστε μαζί τους ένα θεατρικό που θα το παίξουν με τους φίλους τους την τελευταία ημέρα προτού η παρέα χωριστεί.

  2
  Διοργανώστε ένα πρωτάθλημα βόλεϊ, μπάσκετ, ποδοσφαίρου – ό,τι αγαπούν περισσότερο – στον κήπο. Αγοράστε τους απλά μπλουζάκια σε δύο χρώματα (ένα για κάθε ομάδα) και με δύο ειδικούς μαρκαδόρους για υφάσματα ας γράψουν επάνω το όνομα της ομάδας τους. Τα κεράσματα θα είναι απλά, πορτοκαλάδες και κέικ ή μπισκότα.

  3
  Συνδυάστε τη δράση με τη μάθηση αλλά και την ευαισθητοποίησή τους για το περιβάλλον: Καλέστε τα παιδιά και δείξτε τους πώς να φυτεύουν. Μυρωδικά και εποχικά λουλούδια θα τα ενθουσιάσουν και θα τα βλέπουν κάθε φορά που σας επισκέπτονται. Επίσης, αν έχετε κομποστοποίηση, εξηγήστε τους τα οφέλη της ανακύκλωσης.

  4
  Οργανώστε μια… εικονική επίσκεψη σε μουσείο Καλέστε τους φίλους των παιδιών και ξεναγήστε τους σε ένα διάσημο μουσείο προβάλλοντας το CD του ή μέσω Διαδικτύου.

  5
  Σχεδιάστε ένα ημερολόγιο με δραστηριότητες Για παράδειγμα, 11-13/7 ημέρες ζωγραφικής, 18-20/7 ημέρες ανάγνωσης (θα διαβάσουν όλα μαζί ένα μυθιστόρημα), 25-27/7 ημέρες μουσικής (θα εξασκηθούν σε ένα μουσικό κομμάτι).

  6
  Ημέρα bbq Στρώστε τραπέζι με πλαστικά ποτήρια και πιάτα και αφήστε τα να απολαύσουν… το αγαπημένο (απαγορευμένο) φαγητό.

  7
  Βραδιά κάμπινγκ Αφήστε τα να κατασκηνώσουν στον κήπο – εσείς θα ξενυχτήσετε για να τα προσέχετε διακριτικά, αλλά μάλλον και εκείνα, με κρυφά γέλια και αναμμένους φακούς μέσα στις σκηνές. Φυσικά, προηγουμένως θα έχουν τραγουδήσει ή θα έχουν παίξει επιτραπέζια παιχνίδια υπό το φως μιας λάμπας, θα έχουν πει αινίγματα ή τρομακτικές ιστορίες με αστείο τέλος.

  8
  Αφήστε τα να διαλέξουν φωτογραφίες από τους αγώνες ή τις άλλες δραστηριότητες που έχετε κάνει. Τυπώστε τες στον εκτυπωτή και δώστε τες στα παιδιά για να φτιάξουν καρτ ποστάλ, τις οποίες θα στείλουν ή θα προσφέρουν στους παππούδες με ευχές για το καλοκαίρι.

  9
  Δώστε στις συναντήσεις τους ταξιδιωτικό «χαρακτήρα» Μοιράστε τους παγκόσμιους χάρτες, αφήστε τα να διαλέξουν χώρα-προορισμό και πείτε τους ότι κάθε μέρα ένα παιδί θα ξεναγεί την παρέα σε αυτήν τη χώρα. Θα μπορεί μάλιστα να έχει ετοιμάσει και κάτι από αυτή: π.χ., ένα εύκολο σνακ, να τραγουδήσει ένα γνωστό τραγούδι της κτλ.

  10
  Εκτός προγράμματος, η τέλεια ημέρα: Αφήστε τα παιδιά να μαζευτούν και να κάνουν ό,τι θέλουν – ή τίποτα!

  11
  Μπείτε και εσείς στο… παιχνίδι Διδάξτε τους τα παλιά παιχνίδια, για παράδειγμα, μπιζ, κλέφτες και αστυνόμοι, βόλους, μακριά γαϊδούρα, πετάει πετάει, πηδηχτό, σπασμένο τηλέφωνο κτλ. http://topaliatzidiko.blogspot.com, www.rizovouni.gr

   

  Eκτός των τειχών

  12 Επισκεφθείτε μια οικολογική φάρμα και μιλήστε στα παιδιά για τα βιολογικά προϊόντα.

   

  13 Βοηθήστε τα να εξοικειωθούν με τα ζώα: Χαρίστε τους ένα πακέτο με μαθήματα ιππασίας.

   

  14 Ανακαλύψτε πού γίνονται μαθήματα κωπηλασίας (Μαραθώνας) ή αναρρίχησης (www.eosacharnon.gr).

   

  15 Οργανώστε ποδηλατάδα στη γειτονιά ή σε ένα άλσος.

   

  16 Επισκεφθείτε μουσεία.

   

  17 Δείτε την πόλη σας – και τα αξιοθέατα – σαν τουρίστας.

   

  18 Διδάξτε τους την αξία της προσφοράς: Αφήστε τα να στήσουν έναν πάγκο στη γειτονιά για να πουλήσουν κάτι που έχουν φτιάξει τα ίδια – ζωγραφιστά βότσαλα, λεμονάδα, τα φυτά που φύτεψαν – με σκοπό να δωρίσουν κάπου τα χρήματα που θα έχουν συγκεντρώσει.

   

  19 Πηγαίνετε για ψάρεμα.

   

  20 Το καλοκαίρι αγαπά το νερό: Πηγαίνετε στη θάλασσα ή σε water park

  Αφιερώματα
  One Channel
  Ο νέος ενημερωτικός τηλεοπτικός σταθμός της Ελλάδας
  Σίβυλλα
  • Έντυπη έκδοση Μαχητικά και ιστιοφόρα Τα τουρκικά πολεμικά αεροσκάφη περνούσαν συνέχεια πάνω από την Ικαρία. Μια μαυροντυμένη γυναίκα με ροζιασμένο πρόσωπο και τα κατάλευκα... ΣΙΒΥΛΛΑ
  Helios Kiosk