Υπουργείο Υγείας: Μία φωτιά σβήνει, δύο ανάβουν στην περίθαλψη

Στην πιο δύσκολη περίοδο για την υγειονομική περίθαλψη, με χιλιάδες άπορους, ανασφάλιστους χρονίως πάσχοντες, «γυμνά» Νοσοκομεία και έναν καταχρεωμένο ΕΟΠΥΥ, «κάθεται στο τιμόνι» του υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης ο κ. Ανδρέας Λυκουρέντζος

Στην πιο δύσκολη περίοδο για την υγειονομική περίθαλψη, με χιλιάδες άπορους, ανασφάλιστους χρονίως πάσχοντες, «γυμνά» Νοσοκομεία και έναν καταχρεωμένο ΕΟΠΥΥ, «κάθεται στο τιμόνι» του υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης ο κ. Ανδρέας Λυκουρέντζος.

Συνοδηγοί του, δύο άνθρωποι οι οποίοι έχουν στενή σχέση με το χώρο. Ο επίκουρος καθηγητής Ιατρικής κ. Μάριος Σαλμάς, ως αναπληρωτής υπουργός, ο οποίος είχε διατελέσει υφυπουργός Υγείας στην κυβέρνηση του κ. Κ. Καραμανλή και η καθηγήτρια Παθολογίας – Ανοσολογίας κυρία Φωτεινή Σκοπούλη, ως υφυπουργός.

Και οι τρεις, θα κληθούν να «σβήσουν πολλές φωτιές», με πρώτη αυτή που άναψαν δεύτερη φορά οι φαρμακοποιοί της Αττικής τα ξημερώματα της Πέμπτης, δηλαδή λίγες ώρες πριν την ανάληψη των καθηκόντων της νέας κυβέρνησης. Οι φαρμακοποιοί αποφάσισαν να τραβήξουν κι άλλο το σκοινί, συνεχίζοντας την κινητοποίησή τους μέχρι τις 30 Ιουνίου. Εκτός κι αν τακτοποιηθούν οι οφειλές των Ταμείων του προηγούμενου έτους.

Την ίδια στιγμή, παρατηρούνται σοβαρές ελλείψεις υλικών στα Νοσοκομεία του ΕΣΥ. Το σοβαρότερο όμως, πρόβλημα είναι ο Εθνικός Οργανισμός Παροχής Υπηρεσιών Υγείας, ο οποίος καλείται να αγοράζει και να πληρώνει υπηρεσίες υγείας, και βεβαίως να είναι ο βασικός χρηματοδότης των Δημοσίων Νοσοκομείων.

Το «άνοιγμα» του ΕΟΠΥΥ είναι κοντά 3,5 δισεκατομμύρια ευρώ. «Ας πάρουμε τα μισά για να πληρώσουμε τους προμηθευτές και για τα άλλα βλέπουμε», έλεγαν την Παρασκευή παράγοντες του χώρου.

Μάλιστα, προσφάτως ο πρόεδρος του Οργανισμού κ. Γερ. Βουδούρης είχε ζητήσει από την Ενωση Ελληνικών Τραπεζών «δάνειο» ύψους 1 δισ. ευρώ για να μπορέσει να «κινηθεί».

Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
  • Αναβολές και… private clubs Το τεράστιο ροζ, γεμάτο καθρέφτες, δωμάτιο στη βίλα «Ορτανσία», σκαρφαλωμένη στις ψηλότερες και πλέον θεαματικές οροσειρές της Εκάλης, ήταν... ΣΙΒΥΛΛΑ |
Helios Kiosk