Υλικά για 5-6 άτομα
Για τη γέμιση
200 γρ. φέτα, σε κύβους
200 γρ. ελιές θρούμπες, χωρίς κουκούτσι
1 κ.γ. ρίγανη, ξερή
δενδρολίβανο, τριμμένο, για το πασπάλισμα
Για τη ζύμη
500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 κουτάκι μπίρα, ξανθιά (300 ml)
2 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο
1 κ.γ. αλάτι
Εκτέλεση
Γέμιση: Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη φέτα, τις ελιές και τη ρίγανη. Σκεπάζουμε με διάφανη μεμβράνη και αφήνουμε τη γέμιση στην άκρη.
Ζύμη: Σε μια λεκάνη ανακατεύουμε όλα τα υλικά και ζυμώνουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν και να έχουμε μια ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια. Την πλάθουμε σε μπάλα, τη σκεπάζουμε με βαμβακερή, καθαρή πετσέτα και την αφήνουμε 30 λεπτά να ξεκουραστεί. Αλευρώνουμε τον πάγκο και με τον πλάστη ανοίγουμε τη ζύμη σε ένα ορθογώνιο φύλλο, πάχους περίπου 1 εκ.
Σύνθεση: Απλώνουμε τη γέμιση σε όλη την επιφάνεια του φύλλου, αφήνοντας ένα κενό 1 εκ. γύρω γύρω. Τυλίγουμε προσεκτικά σε ρολό. Το τοποθετούμε σε ένα λαδωμένο ταψί και με τα χέρια το ανοίγουμε να απλωθεί σαν πίτα. Πασπαλίζουμε με το δενδρολίβανο και το πιέζουμε ελαφρώς να σταθεί καλά πάνω στο ψωμί.
Το σκεπάζουμε με πετσέτα και το αφήνουμε για ακόμη 30 λεπτά να ξεκουραστεί. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Ραντίζουμε το ψωμί με λίγες σταγόνες νερού, το χαράζουμε με ένα μαχαίρι και το ψήνουμε για 45 λεπτά.
Tips
Θα προτιμήσουμε μια σκληρή και πικάντικη φέτα.
Μπορούμε να αντικαταστήσουμε τη ρίγανη με μαντζουράνα, θυμάρι ή φρέσκια ρίγανη.