Τζακ Χίρσμαν, ένας επίγονος των Μπιτ στην Αθήνα

Από τους γνωστότερους ποιητές και ακτιβιστές των ΗΠΑ, με έργο που διακρίνεται για την αμεσότητα και τον ριζοσπαστισμό του, ο αμερικανός ποιητής Τζακ Χίρσμαν έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα για να απαγγείλει ποιήματά του και να συνομιλήσει με το κοινό σε εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 22 Μαΐου, στις 8.00 μ.μ., στην Ελληνοαμερικανική Ένωση (Μασσαλίας 22, Κολωνάκι)

Από τους γνωστότερους ποιητές και ακτιβιστές των ΗΠΑ, με έργο που διακρίνεται για την αμεσότητα και τον ριζοσπαστισμό του, ο αμερικανός ποιητής Τζακ Χίρσμαν έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα για να απαγγείλει ποιήματά του και να συνομιλήσει με το κοινό σε εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 22 Μαΐου, στις 8.00 μ.μ., στην Ελληνοαμερικανική Ένωση (Μασσαλίας 22, Κολωνάκι).

Φίλος των μπίτνικ Άλεν Γκίνσμπεργκ και Λόρενς Φερλινγκέτι, πρωταγωνιστεί από τη δεκαετία του ’70 στα ποιητικά δρώμενα των ΗΠΑ και με το έργο του συνεχίζει την παράδοση που δημιούργησε στη δεκαετία του ’50 η Ποιητική Αναγέννηση του Σαν Φρανσίσκο με τον «πατέρα των Μπιτ» ποιητή Κένεθ Ρέξροθ και τη γενιά των Μπιτ. Δαφνοστεφής ποιητής του Σαν Φρανσίσκο επί δύο θητείες και συστηματικός μεταφραστής ξένης ποίησης, ειδικά του Μαγιακόβσκι και του Νερούντα, ίδρυσε και διευθύνει από το 2007 το Διεθνές Φεστιβάλ Ποίησης του Σαν Φρανσίσκο.

Ο Τζακ Χίρσμαν θα απαγγείλει στην εκδήλωση ποιήματά του, τα οποία στη συνέχεια θα διαβαστούν και στα ελληνικά, σε μετάφραση του Γιάννη Λειβαδά και έπειτα θα συνομιλήσει με το κοινό. Θα υπάρχει ταυτόχρονη διερμηνεία.

Την εκδήλωση διοργανώνουν το Hellenic American University (Μάντσεστερ, ΗΠΑ), η Ελληνοαμερικανική Ένωση και ο Κύκλος Ποιητών.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτισμός
Σίβυλλα
Helios Kiosk