Πάμε για πικνίκ στα Τουρκοβούνια

Ένα νέο σημείο αναψυχής για τους κατοίκους της Αθήνας σχεδιάζει ο δήμος Αθηναίων στα Τουρκοβούνια. Έτσι την Κυριακή 29 Απριλίου, από τις 10.00 το πρωί έως τη 1.00 μετά το μεσημέρι, περισσότεροι από 50 εθελοντές, από την εταιρεία Interamerican και την οργάνωση «Ελλάδα Καθαρή», εργαζόμενοι από το Δήμο Αθηναίων, αλλά και κάτοικοι της περιοχής θα βρεθούν εκεί για να καθαρίσουν το Άλσος Τουρκοβουνίων

Ένα νέο σημείο αναψυχής για τους κατοίκους της Αθήνας σχεδιάζει ο δήμος Αθηναίων στα Τουρκοβούνια. Έτσι την Κυριακή 29 Απριλίου, από τις 10.00 το πρωί έως τη 1.00 μετά το μεσημέρι, περισσότεροι από 50 εθελοντές, από την εταιρεία Interamerican και την οργάνωση «Ελλάδα Καθαρή», εργαζόμενοι από το Δήμο Αθηναίων, αλλά και κάτοικοι της περιοχής θα βρεθούν εκεί για να καθαρίσουν το Άλσος Τουρκοβουνίων.

Το ραντεβού έχει δοθεί στις δέκα το πρωί στην είσοδο της καφετέριας Zafiro πρώην Zeppelin. Πέρα από τον καθαρισμό προβλέπεται η τοποθέτηση υποδομών δασικού τύπου που εναρμονίζονται με το φυσικό περιβάλλον: δυο κιόσκια και τέσσερις τραπεζοπάγκους, κατάλληλους για πικνίκ, δέκα παγκάκια για ανάπαυση καθώς και δεκαπέντε καλάθια απορριμμάτων

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Πρασίνου κ. Άγγελο Αντωνόπουλο η συγκεκριμένη ανάπλαση προεκύψε και από τις κοινωνικές ανάγκες της εποχής. «Ο συγκεκριμένος χώρος που ξεπερνά τα 100 στρέμματα, αν και είναι στο κέντρο της Αθήνας δε θυμίζει σε τίποτα πόλη. Είναι ιδανικός για μια οικογένεια που αυτή την εποχή θα ήθελε να κάνει μια ημερήσια εκδρομή εκτός Αθήνας, όμως δεν αντέχει τα έξοδα που απαιτούνται», λέει ο κ. Αντωνόπουλος.

Καταλήγει δε με την ευχή ο χώρος να παραμείνει καθαρός και περιποιημένος. «Για να γίνει αυτό όμως, πέρα από την ευθύνη των αρχών και ιδιαίτερα της δημοτικής αστυνομίας, εξαρτάται και από τη διάθεση των πολιτών να αγκαλιάσουν το χώρο. Αν η προσέλευση είναι μεγάλη, πολύ δύσκολα κάποιος ασυνείδητος θα σκεφτεί να πετάξει σκουπίδια ή μπάζα».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk