Το απέραντο γαλάζιο του Αιγαίου και το εκτυφλωτικό λευκό που καλύπτει τα μικρά και μεγάλα σπίτια στην Μύκονο, την Πάρο, την Σέριφο, τη Σαντορίνη δανείστηκαν αυτό το καλοκαίρι οι διάσημοι σχεδιαστές.

Ο Peter Dundas του οίκου Emilio Pucci, λάτρης της Ελλάδας και μόνιμος κάτοικος της Νάξου τα καλοκαίρια, προτίμησε φέτος να μην σχεδιάσει την νέα έκδοση του «ελληνικού ταγαριού», φορέματα τύπου αρχαιοελληνικού χιτώνα και χυτά μπλε και λευκά σαλβάρια. Ίσως επειδή γοητεύτηκε από το «gypsy look». Οι συνάδελφοί του όμως «έπαιξαν» με τα aegean colours και εμπνεύστηκαν όσο ποτέ ίσως από την Ελλάδα των σοβαρών οικονομικών προβλημάτων.

Οι καλοκαιρινές κολεξιόν γενικότερα όμως λατρεύουν την θάλασσα, τα κοχύλια, τις αχιβάδες, τα κοράλλια, τους αστερίες. Μας ταξιδεύουν εκτός από τις ελληνικές θάλασσες σε παραμυθένιους βυθούς, εξωτικά σποτς και υπέροχες παραλίες…

Τα υφάσματα είναι γαλάζια, μπλε, με λεπτομέρειες από κοράλλια και κοχύλια. Αρκετές φορές τεράστιοι αστερίες ή…δόντια καρχαρία δημιουργούν ζώνες ή κοσμούν μια γυμνή μέση. Όπως η χαρακτηριστική φόρμα που σχεδίασε η Donatella Versace.

Ο Karl Lagerfeld μεταμόρφωσε το Grand Palais στο Παρίσι σε ένα τεράστιο θαλάσσιο βυθό ενώ τα μικρά clutch bags σε σχήμα κοχυλιού είναι ένα από τα πλέον αγαπημένα αξεσουάρ για τις φανατικές πελάτισσες του οίκου Chanel.

Ο Christopher Kane σχεδίασε σύνολα που μοιάζουν με αυτά που φορούν τα κορίτσια στην εξοχή. Πάνω σε λευκό φόντο μεγάλα γαλάζια και μπλε λουλούδια.

Ο οίκος Fendi παρουσίασε κομψά μπλε πέδιλα ενώ οι Dolce Gabbana τα πιο χαριτωμένα τσαντάκια από γαλάζια ψάθα.

Φορέματα, shorts, φόρμες, παπούτσια, τσάντες, πετσέτες. Όλα σε γαλάζιο και μπλε με λευκές, πορτοκαλί και πράσινες λεπτομέρειες. Αφεθείτε και εσείς στη γοητεία του…αναξερεύνητου βυθού. Τυλιχτείτε με γαλάζια, μπλε και λευκά χρώματα. Είναι απόλυτα καλοκαιρινά. Μοναδικά, υπέροχα.

Simply gorgeous

Τα ωραιότερα γαλάζια και μπλε ρούχα και αξεσουάρ του καλοκαιριού μας φέρνουν ακόμα πιο κοντά στο καλοκαίρι, χαρίζοντάς μας μια νότα αισιοδοξίας.

Οι γαλάζιες πλισέ φούστες και τα μπλε μαντό με τα απλικαρισμένα λουλούδια της Prada.

Οι λευκές-μπλε φούστες σε navy look του Cacharel.

Τα μπλε φορέματα σε 50’s στιλ με τις πορτοκαλί λεπτομέρειες του Roland Mouret.

Τα «ζωγραφισμένα» μπλε γαλάζια φορέματα με τους «παρτούς» ώμους του Emanuel Ungaro.

Το εκπληκτικό φόρεμα με τα τριπλά βολάν από αέρινη μουσελίνα και την υπογραφή των Victor & Rolf.

Τις πράσινες εξωτικές θάλασσες να «λάμπουν» πάνω στις λευκές φούστες του Dries Van Noten.

Τα super mini μπλε φορέματα με τις λευκές και πορτοκαλί λεπτομέρειες της Isabel Marant.

Τις λευκές-μπλε ριγέ πουκαμίσες του Jean Paul Gaultier.

Τα αέρινα διάφανα βραδινά φορέματα που αφήνουν να διαγράφεται το καλλίγραμμο γυναικείο σώμα και ένα υπέροχο μεταξωτό σλιπάκι. Σχεδιασμένα από τον Bill Gaytten, “δεξί χέρι» του άτακτου, «τιμωρημένου» John Galliano.

Τα τιρκουάζ «μικρά» ζακέτα της Simonetta Ravizza πάνω από πορτοκαλί κολλάν και μικρά μπλε φορέματα.

Τα γαλάζια-μπλε φορέματα του John Richmond.

Τα μπλε, κίτρινα, πράσινα παγετέ φορέματα της Blumarine.

Τα μακριά φορέματα και οι φόρμες του Salvatore Ferragamo. Μια συλλογή εμπνευσμένη στο μεγαλύτερο μέρος της από απέραντες θάλασσες, εκτυφλωτικά χρώματα και εξωτικές παραλίες.

Τα γαλάζια πέδιλα από φίδι του Walter Steiger.

Οι μπλε ελεκτρίκ τσάντες του Roger Vivier.

Το γαλάζιο τσαντάκι που μοιάζει με «κόσμημα» άλλων δεκαετιών από τον Azzedine Alaia.

Τα γαλάζια clutch bags του Marc Jacobs.

Τα μπλε-λευκά mules του Fendi.

Οι σχεδιαστές σε μια εποχή έντονης οικονομικής κρίσης αποφάσισαν να μας φέρουν σε στενή επαφή με το…απέραντο γαλάζιο. ‘Ετσι γίνεται πάντα. Η μόδα αντιμετωπίζει την ύφεση με πλούσια χρώματα, πολύτιμα υλικά και μαξιμαλιστικές τάσεις.

Είναι και αυτό ένα παιχνίδι. Εικόνας, image και εντυπώσεων…