Ανεφάρμοστο παραμένει το πρόγραμμα σίτισης των μαθητών που είχε εξαγγείλει το υπουργείο Παιδείας, καθώς η ίδια η υφυπουργός Εύη Χριστοφιλοπούλου παραδέχθηκε ότι δεν υπάρχει σαφές χρονοδιάγραμμα, ενώ καθορίζονται ορισμένες τεχνικές λεπτομέρειες.

Σε δηλώσεις του στον «Σκάι» ο πρόεδρος της Ενωσης Γονέων και Κηδεμόνων του Δήμου Αχαρνών κατήγγειλε ότι δεν υπάρχει η σχετική ενημέρωση και σε πολλά σχολεία που αντιμετωπίζουν πρόβλημα, τη λύση προσπαθούν να δώσουν οι σύλλογοι γονέων, ιδιωτικές επιχειρήσεις και οι καθηγητές και δάσκαλοι.

Είπε, επίσης, ότι υπάρχει πρόταση από ιδιωτικό φορέα να παρέχει τροφή και ένδυση σε παιδιά ορισμένων σχολείων της περιοχής, αλλά και αυτό έχει «κολλήσει» στο υπουργείο.

Με αφορμή τις παραπάνω καταγγελίες, και ερωτηθείσα σχετικά, η υφυπουργός Παιδείας παραδέχθηκε ότι δεν υπάρχει σαφές χρονοδιάγραμμα για την έναρξη του προγράμματος.

Στο θέμα αναφέρθηκε και ο βουλευτής της ΝΔ και αναπληρωτής τομεάρχης Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, κάνοντας λόγο για αναξιοπιστία της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου.

Τέλος, την πρόθεσή του να φέρει το θέμα στη Βουλή, εξέφρασε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης.