Τρίβουν τα χέρια τους στον Ολυμπιακό με τον Ζαν Μακούν. Ο Καμερουνέζος μέσος αναδείχτηκε πολυτιμότερος παίκτης στο παιχνίδι της Κυριακής με τον Πανιώνιο (2-0) αποσπώντας τα εύσημα του κ. Ερνέστο Βαλβέρδε «Μας ταιριάζει πολύ, είναι πάντοτε παρών, ζητάει μπάλα και είμαστε ευχαριστημένοι με την απόδοσή του» σχολίασε ο ισπανός προπονητής. Εν ολίγοις, αν δεν προκύψει κάτι απρόοπτο μέχρι το τέλος της αγωνιστικής περιόδου, ο κ. Βαλβέρδε είναι θετικός για την απόκτηση των δικαιωμάτων του από την Αστον Βίλα.
Ο 29χρονος διεθνής Καμερουνέζος αποκτήθηκε δανεικός από την αγγλική ομάδα στα τέλη του περασμένου Αυγούστου και αφού είχε ξεκινήσει το ελληνικό πρωτάθλημα. Προετοιμασία είχε κάνει με την Αστον Βίλα και η προσαρμογή του στην αγωνιστική φιλοσοφία του κ. Βαλβέρδε έγινε μέσα από τους επίσημους αγώνες. Αυτός ήταν ο βασικότατος λόγος που καθυστέρησε να ενταχθεί στο σύνολο. Το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στις 19 Νοεμβρίου, ήταν για αυτόν το καλύτερο και συνάμα το χειρότερο παιχνίδι στην εν Ελλάδι καριέρα του. Την ημέρα εκείνη ήταν ο καλύτερος παίκτης του Ολυμπιακού μέχρι το 75΄ που αποχώρησε σοβαρά τραυματίας. Η διάγνωση έδειξε ρήξη έσω πλάγιου συνδέσμου και αποχή από τις προπονήσεις για δύο μήνες. Η απόκτηση των δικαιωμάτων του τέθηκε αυτόματα υπό αμφισβήτηση. Ποια ομάδα θα πλήρωνε ρήτρα 3,5 εκ. ευρώ για να αποκτήσει έναν ποδοσφαιριστή ο οποίος δεν πρόλαβε να αποδείξει την αξία του.
Η δικαίωση του Μακούν επί της ουσίας ήρθε στην παγωμένη Μόσχα στο παιχνίδι με την Ρουμπίν για το Γιουρόπα Λιγκ την περασμένη Τρίτη. Ο Καμερουνέζος στη ρωσική πρωτεύουσα ήταν μεταξύ των κορυφαίων παικτών του Ολυμπιακού. Πέντε μέρες μετά στον αγώνα με τον Πανιώνιο ήταν απλώς ο καλύτερος. Ο ίδιος δήλωσε ότι το παιχνίδι έγινε εύκολο επειδή η ομάδα του είχε κατοχή μπάλας παίζοντας γρήγορα και πως το σημαντικό δεν ήταν η δική του απόδοσή αλλά η κατάκτηση της νίκης που διατήρησε τον Ολυμπιακό σε απόσταση διαφοράς διαφοράς 2 βαθμών από τον Παναθηναϊκό, μιας και στον Πειραιά όλοι πιστεύουν ότι το πρωτάθλημα θα κριθεί την 25η αγωνιστική στο ντέρμπι με τους Πράσινους. «Θα είναι ένα παιχνίδι σταθμός. Το περιμένει πολύ ο κόσμος, το περιμένουμε κι εμείς. Παρόλα αυτά, πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι και να προσέξουμε και τα παιχνίδια πριν απ’ αυτό, αλλά και μετά απ’ αυτό» υποστήριξε ο Μακούν.

Επέστρεψαν Μοντέστο, Μέλμπεργκ. Μιραλάς
Ο Ολυμπιακός από το πρωί της Δευτέρας μπήκε σε ρυθμούς προετοιμασίας για τον επαναληπτικό της Πέμπτης με την Ρουμπίν για το Γιουρόπα Λιγκ. Στο πρόγραμμα εντάχτηκε ο Μοντέστο που ξεπέρασε την ίωση, ενώ ο Μέλμπεργκ ακολούθησε το πρώτο μέρος της προπόνησης και συνέχισε το ατομικό πρόγραμμα στο γυμναστήριο. Το πρώτο μέρος της προπόνησης ακολούθησε και ο Μιραλάς, ο οποίος επίσης ξεπέρασε την ίωση που τον ταλαιπώρησε τις τελευταίες ημέρες. Αντίθετα πρόγραμμα αποθεραπείας ακολούθησε ο Μανιάτης, ο οποίος είχε λίγο πυρετό πριν από τον αγώνα της Κυριακής με τον Πανιώνιο.
Ως προς τον αγώνα με την Ρουμπίν ο Μακούν τόνισε ότι ο Ολυμπιακός έχει προβάδισμα αλλά δεν έχει έρθει ακόμη η πρόκριση. «Το 1-0 είναι ένα σκορ που μας δίνει προβάδισμα, αλλά δεν έχουμε πάρει ακόμα την πρόκριση. Θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί, να σκοράρουμε νωρίς, για να κάνουμε εύκολα τα πράγματα» υπογράμμισε.