Μη με ρωτάτε να σας πω την αλήθεια. Εγώ δεν λέω ποτέ την αλήθεια. Γι αυτό σας το λέω εκ των προτέρων για να μη σας πω εκ των υστέρων ψέματα. Έπρεπε να το λέει στους ακροατές του κάθε πολιτικός πριν αρχίσει την ομιλία του. «Είπεν ο Θεός….Ότι και να πει ο θεός είναι αληθινό. Ο πιστός δεν ρωτάει αν υπάρχει ή δεν υπάρχει θεός, το πιστεύει εκ των προτέρων. Η a priori αυτή πίστη δεν επιδέχεται αμφισβητήσεις. Πίσω από κάθε πίστη βρίσκεται μη αμφισβητούμενη, απόλυτη αλήθεια.

«Πίστευε και μη ερεύνα..» Εδώ δεν έχει νόημα το: «τα πάντα ρει» Δεν κινείται τίποτε. Είναι όλα εκ των προτέρων δοσμένα και τσιμενταρισμένα. Παράλληλα όμως δεν παύει να υπάρχει και επιστημονική αλήθεια, η αλήθεια του ερεύνα και μη πίστευε, η a posteriori αλήθεια που είναι αποτέλεσμα έρευνας και πείρας που βασίζεται στην κίνηση και γι αυτό είναι συνεχώς μεταβαλλόμενη και δεν απαιτείται πίστη, οπότε μπορούμε να την πούμε και σχετική αλήθεια. Η αντίθετη έννοια της αλήθειας είναι το ψέμα που γεννάει την αλήθεια. Κάθε ψέμα που γίνεται πιστευτό παύει να είναι ψέμα. Πάνω στη λογική αυτή λειτουργεί η «πολιτική αλήθεια»

Έτσι που ανοίγουμε την τηλεόραση αυτή εμφανίζεται με τόση επισημότητα και παρρησία στο όνομα κάποιας γνωστής προσωπικότητας κόμματος ή και κυβέρνησης που δεν αφήνει περιθώρια στον ακροατή για έρευνα. Εκτός αν είναι ενταγμένος στη μικρή εκείνη κοινωνική ομάδα των κριτικών και γνωρίζει ότι πολιτική αλήθεια δεν υπάρχει και μέσα από το οργανωμένο ψέμα συμπεραίνει τα νοούμενα Σήμερα πρώτη του Φλεβάρη 2012 διεξάγεται συζήτηση στον ΟΗΕ με θέμα την πολιτική κρίση στη Συρία. Ο Αμερικανός αντιπρόσωπος ζητάει στρατιωτική επέμβαση μπροστά στα μάτια του πληθυσμού του πλανήτη με το αιτιολογικό «να σωθεί ο συριακός λαός από την δολοφονική επίθεση του δικτάτορα Ασαάτ»

Ο Ρώσος βάζει βέτο με το αιτιολογικό. «Δεν είμαστε φίλοι και υποστηρικτές του Ασσάτ, αλλά μια ανοικτή στρατιωτική επέμβαση αποτελεί ανεπίτρεπτη επέμβαση στα εσωτερικά της Συρίας» Ενώ στην ουσία και δύο ψεύδονται πολιτικά. Το ενδιαφέρον των δυο μεγάλων δυνάμεων δεν είναι τίποτε άλλο από το να διαφυλάξουν τα γεωπολιτικά διαμερίσματα που εξυπηρετούν τα στρατιωτικά και ενεργειακά συμφέροντα των δυο αντιπάλων στην Εγγύς-Ανατολή.

Ο Πρωθυπουργός της Ουγγαρίας Ferenc Gyurcsany πρόσφατα, μέσα σε εμπιστευτικό χώρο δεν δίστασε να ομολογήσει ότι « το πρωί, το μεσημέρι και το βράδυ..» είπε ψέματα στο λαό, χωρίς να ξέρει βέβαια κάποιος είχε ανοιχτό το μαγνητόφωνα και πέρασε το θέμα στη δημοσιότητα. Από τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, τον πόλεμο της Κορέας, του Βιετνάμ, του Ιράκ, Αφγανιστάν, το τίναγμα στον αέρα των Δίδυμων στην Ν Υόρκη όλα δικαιολογήθηκαν άτοπα για να κατευνάσουν και να παραπλανήσουν τις μάζες Μήπως ο. κ. Γ. Α .Παπανδρέου δεν μας είπε πριν των εκλογών ότι υπάρχουν χρήματα για να καταπόντιση τον Καραμανλή; και καταποντίστηκε ο ίδιος μαζί με τον ελληνικό λαό.

Βρισκόμαστε καταμεσής μιας πολιτικής και οικονομικής παγκόσμιας κρίσης χωρίς μέτωπο. Ο πραγματικός αίτιος είναι παρόν και μένει αόρατος και δεν τον βλέπει κανένας. Η μάλλον το βλέπει τον γνωρίζει αλλά δεν μπορεί να τον ονοματίσει. Αυτό σημαίνει καταστρατήγηση του νοήματος «ελευθερία». Τούτη τη φορά όμως το ψέμα έχει ξεπεράσει τα δημοσιογραφικά όρια που μας διασκέδαζε τρόπον τινά και έχει μπει στο κόκαλο και το πετσί μας και επηρεάζει πλέον τον τρόπο ζωής. Δεν μας απομόνωσε μόνο οικονομικά μας ορφάνεψε και πνευματικά.

Οι μεγαλόψυχοι προσφέρθηκαν να μας κηδεμονέψουν. Είναι καιρός όλοι να επιστρατευτούμε στην πράξη. Να κρίνουμε και αξιολογήσουμε τον εαυτό μας και μετά τους άλλους. Να συμβάλλουμε στη συλλογική προσφορά της κοινωνικής καθημερινής συμβίωσης. Να μετατρέψουμε την κρίση με τη προσωπική μας διαφοροποίηση σε μια νέα αναπτυξιακή αρχή, εν ανάγκη και με τη δραχμή.