Οι συνομιλίες της ελληνικής κυβέρνησης με την τρόικα έχουν ουσιαστικά ολοκληρωθεί και οι επιτηρητές της ΕΕ και του ΔΝΤ θα αρχίσουν να συντάσσουν την έκθεσή τους για τη χώρα αργότερα αυτή την εβδομάδα, είπε τη Δευτέρα ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Παντελής Οικονόμου.

«Στον βαθμό που πείστηκαν ότι είναι πραγματική η βαθύτερη ύφεση, νομίζω ότι βρήκαμε μια άκρη […] κατ’ ουσίαν έχουμε τελειώσει […] Νομίζω ότι τα έχουμε καλύψει όλα», είπε ο κ. Οικονόμου σε δηλώσεις του στο Mega.

Στη συνέχεια πρόσθεσε ότι η τρόικα θα πραγματοποιήσει δύο συναντήσεις ακόμη στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, προτού αρχίσει να συντάσσει την έκθεσή της για την Ελλάδα την Τετάρτη.

O κ. Οικονόμου είπε ότι η τρόικα ήθελε 30.000 απολύσεις από τον δημόσιο τομέα, αλλά τελικώς πείστηκε από το σχέδιο της κυβέρνησης για την εφεδρεία.

Επιπλέον άφησε να εννοηθεί ότι η κυβέρνηση εξετάζει τρόπους διευκόλυνσης για όσους δεν έχουν τη δυνατότητα να πληρώσουν το τέλος ακινήτων μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ – κυρίως για εκείνους που πληρώνουν με διακανονισμό το ηλεκτρικό ρεύμα – χωρίς όμως να προχωρήσει σε λεπτομέρειες.

Πάντως, πηγές που επικαλείται το Reuters διαψεύδουν τον κ. Οικονόμου, λέγοντας ότι η τρόικα εξετάζει ακόμα τα στοιχεία του νέου προϋπολογισμού και τις μεταρρυθμίσεις που απαιτούνται για την αποδέσμευση της 6ης δόσης του δανείου.

«Οι συζητήσεις δεν τελείωσαν», δήλωσε κατηγορηματικά αξιωματούχος που παρακολουθεί στενά τις διαβουλεύσεις.