Όχι, δεν ήταν γεμάτο από κόσμο χθες βράδυ το Ηρώδειο. Πολλές θέσεις στα άνω διαζώματα ήταν άδειες παρ’ ότι οι καλοκαιρινές διακοπές για τους περισσότερους έχουν τελειώσει.

Η βραδιά, πάντως, ήταν γλυκιά και βρήκε πολλούς ανθρώπους του θεάτρου εκεί για να παρακολουθήσουν μια παράσταση επετειακού χαρακτήρα με αφορμή τα 50 χρόνια του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος.

Ο λόγος για τα «Μικρά Διονύσια» σε σκηνοθεσία Ρήγα – Καραντινάκη και σύνθεση κειμένων-μετάφραση Κ.Χ.Μύρη που συνθέτει κομμάτια από παραστάσεις του Θεάτρου και επιχειρεί να βγάλει «στον αέρα» την ιστορία του με αντιπροσωπευτικό τρόπο με ένα πάρα πολύ καλό καστ ηθοποιών.

Σκηνογράφοι όπως ο Γιάννης Μετζικώφ, σεναριογράφοι όπως η Μιρέλλα Παπαοικονόμου, θεατρικοί παραγωγοί όπως ο Τάσος Παπανδρέου, ηθοποιοί διαφορετικών γενεών και ηλικιών -από το Νίκο Κουρή μέχρι την ΄Αννα Φόνσου- η πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Νόρα Κατσέλη, ο συνθέτης, Μίνως Μάτσας, ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Θεάτρου Τέχνης, Διαγόρας Χρονόπουλος και άλλοι είδαν χθες βράδυ τα «Μικρά Διονύσια» στη στάση τους στην Αθήνα.

Από τις 21 Σεπτεμβρίου έως τις 2 Οκτωβρίου 2011 η παράσταση θα ανέβει στο Βασιλικό Θέατρο του ΚΘΒΕ.

Φωτογραφίες: Χάρης Ακριβιάδης