Οι απουσίες βασικών παικτών δεν μπορούν κατά τον κ. Φερνάντο Σάντος να αποτελέσουν αιτία για να αλλάξει η εθνική ομάδα τα σχέδιά της στον καθοριστικό αγώνα της Τρίτης (21.30, Mega) με την Λετονία στη Ρίγα για την προκριματική φάση του Euro 2012. Ο πορτογάλος προπονητής δεν θα έχει στη διάθεσή του τέσσερα από τα βασικά στελέχη στον νικηφόρο αγώνα της περασμένης Παρασκευής με το Ισραήλ (1-0) στο Τελ Αβίβ.

Ο Νίνης και ο Καφές είναι τραυματίες, οι Τοροσίδης, Κατσουράνης τιμωρημένοι καθώς συμπλήρωσαν δύο κίτρινες κάρτες, ενώ ο Φωτάκης αν και βρίσκεται στην αποστολή δύσκολα θα είναι έτοιμος για το παιχνίδι. «Εχουμε πολλά προβλήματα, αλλά αυτό είναι κάτι που αφορά εμάς, Επικεντρωνόμαστε στην ομάδα και δεν αφήνουμε τα προβλήματα να μας επηρεάσουν αρνητικά. Θα θέλαμε να έχουμε όλους τους παίκτες στη διάθεσή μας, αλλά θα ήταν εύκολη δικαιολογία αν επικαλεστούμε τις απουσίες τους σε περίπτωση που δεν πάει καλά το παιχνίδι. Πρέπει να βρούμε λύσεις και να τα αντιμετωπίσουμε» υπογράμμισε ο ομοσπονδιακός κόουτς.

Ο κ. Σάντος διευκρίνισε ότι οι απουσίες των βασικών παικτών δεν θα επηρεάσουν την τακτική της ομάδας η οποία θα παίξει μόνο για τη νίκη. «Μια μεγάλη ομάδα δεν αλλάζει τακτική. Οι μικρές ομάδες αλλάζουν τακτική για να κλέψουν κάποιο στοιχείο και παίζουν ανάλογα με τον αντίπαλο. Οι μεγάλες ομάδες πιστεύουν στον εαυτό τους και προσπαθούν να βγάλουν αυτό που ξέρουν στο γήπεδο, άλλοτε καλύτερα και άλλοτε όχι. Εμείς πρέπει να πιστεύουμε σε αυτό που κάνουμε. Η Λετονία είναι οργανωμένη ομάδα και με καλή ψυχολογία. Από την πλευρά μας πρέπει να καταλάβουμε ότι η αναμέτρηση μαζί της είναι πιο δύσκολη από εκείνη με το Ισραήλ. Πρέπει να παίξουμε το παιχνίδι μας και να επιβάλλουμε τον ρυθμό μας για να φτάσουμε στη νίκη», υποστήριξε.
Η ελληνική ομάδα απέναντι στην Λετονία επί της ουσίας διεκδικεί το δικαίωμα να πάει στον επόμενο εντός έδρας αγώνα με την Κροατία (7/10) με τη διαφορά του ενός βαθμού που της δίνει προβάδισμα κατάκτησης της πρώτης θέσης σε περίπτωση ισοπαλίας με τους Κροάτες. Ο κ. Σάντος που το Σάββατο κάλεσε επειγόντως στην εθνική ομάδα τον απροετοίμαστο Αλέξανδρο Τζιόλη για να καλύψει τις πολλές απουσίες παικτών στη μεσαία γραμμή, δήλωσε από τη Ρίγα ότι θα αποφασίσει την τελευταία στιγμή το αρχικό σχήμα του αγώνα με την Λετονία. Οι πλητροφορίες αναφέρουν ότι στην άμυνα θα παρατάξει τους Σηφάκη, Μανιάτη, Αβραάμ Παπαδόπουλο, Παπασταθόπουλο, Ζαραδούκα, στη μεσαία γραμμή θα προωθηθεί ο Κυριάκος Παπαδόπουλος μαζί με τους Καραγκούνη, Μάκο και στην επίθεση ο Λυμπερόπουλος θα πλαισιώσει τους Σαλπιγγίδη και Σαμαρά. Την Τρίτη η Κροατία υποδέχεται το Ισραήλ και η Μάλτα την Γεωργία.
Η βαθμολογία του 6ου ομίλου: Ελλάδα 17, Κροατία 16, Ισραήλ 13, Γεωργία 9, Λετονία 7, Μάλτα 0. (Ισραήλ και Γεωργία έχουν από 8 αγώνες και οι υπόλοιπες ομάδες 7).