Ο προπονητής της ΑΕΚ κ. Μανόλο Χιμένεθ δεν εφησυχάζει μετά το 1-0 του πρώτου αγώνα των πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ με την Ντιναμό Τιφλίδας στο ΟΑΚΑ και αντιλαμβάνεται ότι μόνο με… νοοτροπία νίκης στον αυριανό (Πέμπτη 25/8, 20.05) επαναληπτικό στη Γεωργία η Ενωση θα αυξήσει τις πιθανότητες πρόκρισης στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο ισπανός προπονητής στη συνέντευξη Τύπου πριν από τον κρίσιμο αγώνα, ο οποίος αν έχει θετική κατάληξη για την ελληνική ομάδα, θα αποτελέσει ισχυρή οικονομική ενίσχυση.

Για τη δυσκολία της αναμέτρησης: «Είναι δύσκολο. Πόσω μάλλον όταν πρόκειται για ευρωπαϊκό παιχνίδι».

Για τα σημεία στα οποία έχει εστιάσει την προσοχή των παικτών του: «Είχαμε προετοιμαστεί για το πρώτο παιχνίδι. Είχαμε διαβάσει την Ντιναμό. Γι’ αυτό ήμουν κάθετος απέναντι σε όσους πίστευαν ότι θα αντιμετωπίζαμε μία εύκολη ομάδα. Το ίδιο ισχύει και τώρα που είμαστε έτοιμοι για τον επαναληπτικό αγώνα».

Για το σκεπτικό της Ενωσης: «Η ΑΕΚ κερδίζει αυτή τη στιγμή 1-0. Γνωρίζουμε ότι στα 90 λεπτά δεν μπορείς να βγεις και να αμυνθείς μόνο. Μία ομάδα σαν την ΑΕΚ πρέπει να προσπαθεί να κερδίζει. Αυτή η προσπάθεια πρέπει να γίνεται πάντα».

Για τις μεταγραφικές υποθέσεις των Βάργκας και Ταμούδο: «Είναι κάτι που χειρίζεται η διοίκηση. Είχα πει και στο παρελθόν ότι δεν θέλω να παίρνω μέρος στις μεταγραφές και δεν θέλω να ασχολούμαι με αυτό το πράγμα γιατί ασχολούμαι με όσους είναι στην ομάδα.
Ζήτησα ένα χαφ και έναν επιθετικό. Έχουμε πει πολλές φορές ότι όλοι δουλεύουμε σε μία ομάδα. Ο Βάργκας είναι παίκτης που δεν γνωρίζω, αλλά έχω καλές συστάσεις. Τον Ταμούδο τον ξέρω καλύτερα και ξέρω ότι είναι καλύτερος επιθετικός».

Για τις οικονομικές προεκτάσεις ενδεχόμενης πρόκρισης. «Είμαστε επαγγελματίες και μακάρι να δουλεύουμε όλο τον χρόνο με άγχος. Αυτό θα σημαίνει ότι είμαστε ζωντανοί. Δεν έχουμε κλείσει ακόμη το ρόστερ. Τις τελευταίες ημέρες, σχεδόν μήνα, είμαστε σε αναζήτηση ποδοσφαιριστή.
Μακάρι να είχε κλείσει το ρόστερ. Είμαστε όμως εδώ και είμαστε αυτοί που είμαστε. Έχουμε την υποχρέωση να τα δώσουμε όλα. Το αποτέλεσμα δεν το ξέρει κανείς, αλλά εμείς πρέπει να αποδείξουμε ότι πρέπει να συνεχίσουμε στην Ευρώπη».

Για την απουσία του Τραϊανού Δέλλα και τις ενδεχόμενες αλλαγές: «Δεν νομίζω να υπάρξει μία ιδιαίτερη αλλαγή. Πρέπει να έχουμε ίδια συμπεριφορά επί 90 λεπτά και να παίζουμε το ίδιο ποδόσφαιρο όπως στο δεύτερο ημίχρονο του πρώτου αγώνα. Πρέπει όλοι να καταλάβουμε, οι ποδοσφαιριστές, το τεχνικό τιμ, όλοι, ότι τον στόχο δεν πετυχαίνει μόνο η ενδεκάδα, αλλά και οι παίκτες που θα κληθούν να βοηθήσουν από τον πάγκο. Έχουμε κάποιους άπειρους παίκτες. Όμως δεν μπορούν να παίζουν μόνο 11 παίκτες. Πρέπει να γίνεται καλό ροτέισον. Χρειάζεται συλλογική προσπάθεια απ’ όλους».

Γεωργέας: «Πρόκριση=Οικονομική βοήθεια»
Στο ίδιο πάνελ βρέθηκε και ο 35χρονος αμυντικός Νίκος Γεωργέας, δείχνοντας να αντιλαμβάνεται τη σημασία που αποκτά για την ΑΕΚ η ενδεχόμενη πρόκριση στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ.

«Το καλό είναι ότι κρατήσαμε το μηδέν στην έδρα μας. Πετύχαμε και το γκολ και αυτό είναι ακόμη καλύτερο. Πρέπει όμως να μπούμε και να κερδίσουμε. Πρέπει να μπούμε επιθετικά, να πάρουμε το παιχνίδι και να τελειώσουμε», δήλωσε αποφασιστικά ο έμπειρος ποδοσφαιριστής για να συμπληρώσει:

«Θα πρέπει να προκριθούμε. Θα είναι σίγουρα μεγάλη οικονομική βοήθεια στην ομάδα. Η ΑΕΚ είναι μεγάλη ομάδα και πρέπει να περάσουμε στους ομίλους για να δείξουμε και ποιοι είμαστε στην Ευρώπη».

Ακόμη και όταν ρωτήθηκε για τα αγωνιστικά στοιχεία της Ντιναμό, η απάντηση που έδωσε ο Γεωργέας εξέπεμπε αυτοπεποίθηση: «Αυτά θα τα δει ο προπονητής και θα δώσει τις απαραίτητες κατευθύνσεις. Είμαστε όμως η ΑΕΚ και θα μπούμε να κερδίσουμε το παιχνίδι».

Λίγη ώρα αργότερα όμως, ο Γεωργέας θα αποχωρούσε από την προπόνηση με ενοχλήσεις στο μηρό και η συμμετοχή του στην αναμέτρηση κρίνεται αμφίβολη…

Για την απουσία του Δέλλα: «Η απώλεια του Δέλλα είναι μεγάλη, αλλά δεν με ανησυχεί, γιατί και ο Κάλα και ο Μανωλάς έδειξαν και στο πρώτο ματς ότι είναι καλοί. Θα πάνε καλά και στο δεύτερο παιχνίδι».