Κάθε άλλο παρά ευοίωνο προδιαγράφεται το μέλλον του Παναθηναϊκού. Οι Πράσινοι διανύουν δύσκολες ώρες σε όλα τα τμήματα, καθώς πέραν του Ερασιτέχνη που (σχεδόν) «φυτοζωεί» και του ποδοσφαίρου που φαίνεται ότι έχει εισέλθει σε βαθύ (διοικητικό και οικονομικό) τέλμα, εξαιτίας της πολυμετοχικής διαμάχης των τελευταίων μηνών, πλέον και το πρότυπο μπασκετικό τμήμα του Τριφυλλιού μπαίνει σε μια περίοδο αβεβαιότητας και ύφεσης…

Ερασιτέχνης: Προς διοίκηση Πρωτοδικείου

Παρά τις προσπάθειες που καταβλήθηκαν μέχρι την τελευταία στιγμή στις αρχαιρεσίες της Πέμπτης (30/6) για την ανάδειξη νέας διοίκησης και τις εκκλήσεις της διοικούσας επιτροπής για την εξεύρεση μιας κοινά αποδεκτής λύσης μέσω ενός ενωτικού ψηφοδελτίου σωτηρίας, κάτι τέτοιο δεν κατέστη εφικτό. Η Γενική Συνέλευση του Ερασιτέχνη ΠΑΟ εν τέλει δεν έδωσε τη λύση και πλέον οι Πράσινοι οδηγούνται σε λύση Πρωτοδικείου.

Ο πρόεδρος της διοικούσας επιτροπής κ. Αχιλλέας Μακρόπουλος (μολονότι δεσμεύτηκε ότι θα βοηθήσει οικονομικά τα τμήματα του πόλο και της ξιφασκίας), όπως εξ αρχής είχε ξεκαθαρίσει δεν ηγήθηκε ψηφοδελτίου, όπως βεβαίως και ουδείς άλλος παράγοντας «πράσινων φρονημάτων» με οικονομική επιφάνεια. Μάταια περίμεναν οι οπαδοί του Τριφυλλιού έστω και την ύστατη ώρα τον «από μηχανής θεό» που θα έδινε τη λύση και θα έβγαζε τον Αθλητικό Ομιλο από το αδιέξοδο. Ως εκ τούτου, η νέα διοίκηση του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού θα οριστεί από το Πρωτοδικείο και θα αναλάβει τα ηνία για το επόμενο εξάμηνο.

Όπως γίνεται αντιληπτό το μέλλον του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού προμηνύεται ζοφερό με δεδομένο ότι οι οικονομικές υποχρεώσεις που πρέπει να καλυφθούν φτάνουν περίπου τα 3 εκατ. ευρώ!

Ποδόσφαιρο: Μέτοχοι-αμέτοχοι στην ΠΑΕ

Σε επικίνδυνα μονοπάτια κινείται (και) η ΠΑΕ Παναθηναϊκός καθώς ήδη έχει τεθεί σε εφαρμογή σκληρή πολιτική λιτότητας που απαιτεί περικοπές ύψους 25 εκατ. ευρώ προκειμένου να καλυφθεί το έλλειμμα που προκύπτει από τον προϋπολογισμό της σεζόν 2011-12. Οι Πράσινοι δεδομένης της απροθυμίας των βασικών μετόχων, το τελευταίο εξάμηνο πορεύονται χωρίς πρόεδρο αλλά με προεδρεύοντα αντιπρόεδρο και υπεύθυνο για όλα τον κ. Δημήτρη Γόντικα και κυρίως δίχως οικονομική ενίσχυση. Μολονότι προ διμήνου αποφασίστηκε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ύψους 15 εκατ. ευρώ, επί του παρόντος στον ειδικό λογαριασμό της ΠΑΕ έχουν εισρεύσει μόλις 260.000 ευρώ από τον κ. Αδαμάντιο Πολέμη.

Οι υπόλοιποι μεγαλομέτοχοι κκ. Γιάννης Βαρδινογιάννης, Ανδρέας Βγενόπουλος, Νικόλας Πατέρας, Παύλος Γιαννακόπουλος και Μιχάλης Ζολώτας (σχεδόν) αγνοούνται καθώς δεν έχουν δώσει ούτε φωνή ούτε ακρόαση αφήνοντας το ποδοσφαιρικό Τριφύλλι στο έλεος της τύχης του…

Είναι ενδεικτικό ότι κατά την Εκτακτη Γενική Συνέλευση των μετόχων της ΠΑΕ που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή (1/7), δεν κατέστη δυνατό να οριστεί νέο διοικητικό συμβούλιο καθώς οι κκ. Πατέρας και Π. Γιαννακόπουλος δεν όρισαν εκπρόσωπο ως όφειλαν. Ως εκ τούτου δεν εξελέγη νέο 20μελες ΔΣ αλλά «παρέμεινε σε ισχύ το υπάρχον ΔΣ, το οποίο θα προβεί στις απαραίτητες ενέργειες για την εκ νέου σύγκληση έκτακτης Γενικής Συνέλευσης» όπως ανέφερε χαρακτηριστικά η ανακοίνωση της ΠΑΕ.

Μπάσκετ: Μένουν μέχρι να φύγουν από την ΚΑΕ οι Γιαννακόπουλοι

Η δεδηλωμένη πρόθεση της οικογένειας Γιαννακόπουλου να αποχωρήσει από τον μπασκετικό Παναθηναϊκό δεν αλλάζει. Ωστόσο, δεδομένου ότι ο κατάλληλος αγοραστής δεν έχει προκύψει ακόμα, όπως ανακοίνωσε επίσημα η ΚΑΕ, οι αδελφοί κκ. Παύλος και Θανάσης Γιαννακόπουλος θα συνεχίσουν να ηγούνται του τμήματος (τουλάχιστον) και τη νέα σεζόν.

Παρ’ όλα αυτά, από τη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε την (Παρασκευή 1/7) μεταξύ των ισχυρών ανδρών της ΚΑΕ με τον πολυνίκη προπονητή της ομάδας κ. Ζέλικο Ομπράνοβιτς, αποφασίστηκε η δραστική μείωση του μπάτζετ που μπορεί να φτάσει ακόμη και το 40%! «Η οικογένεια Γιαννακόπουλου ακόμη και με σημαντικά μειωμένο προϋπολογισμό, θα παραμείνει στην ηγεσία για άλλη μια χρονιά» ανέφερε σχετικά η ανακοίνωση της ΚΑΕ, που μολονότι ανακούφισε τους φίλους της ομάδας ως προς την παραμονή του κ. Π. Γιαννακόπουλου στο τιμόνι της ομάδας, προκάλεσε προβληματισμό στο άκουσμα της φράσης «σημαντικά μειωμένο προϋπολογισμό».

Ηδη, όπως όλα δείχνουν παρελθόν θα αποτελέσει από το Τριφύλλι ο διεθνής φόργουορντ Αντώνης Φώτσης, ο οποίος εκτός απροόπτου θα συνεχίσει την καριέρα του στην Μπαρτσελόνα, ενώ δεν αποκλείεται να συμβεί κάτι ανάλογο και με άλλους πρωτοκλασάτους παίκτες των οποίων επίσης τα συμβόλαια λήγουν, όπως ο Κώστας Τσαρτσαρής και ο Στράτος Περπέρογλου. Επίσης, θεωρείται βέβαιο ότι θα γίνει προσπάθεια να περικοπούν και ορισμένα «βαριά» συμβόλαια (πχ του Ρομέιν Σάτο) προκειμένου να μειωθεί το κοστολόγιο της ομάδας.

Οπως γίνεται αντιληπτό το Τριφύλλι κινδυνεύει (επικίνδυνα) να μαραζώσει σε όλα τα τμήματα αν δεν βρεθούν επενδυτές με όρεξη, συγκεκριμένο πλάνο βιωσιμότητας και (φυσικά) διάθεση για να συνεισφέρουν οικονομικά…