• Αναζήτηση
 • ΝΔ: Πρόταση νόμου για επανέλεγχο των πόθεν έσχες από το 1974

  Πρόταση Νόμου για τον επανέλεγχο του «πόθεν έσχες» από το 1974 έως το 2010 πρωθυπουργών, αρχηγών πολιτικών κομμάτων, υπουργών, υφυπουργών, κ.α. κατέθεσε στη Βουλή η Ν.Δ., όπως είχε προαναγγείλει εδώ και καιρό ο πρόεδρός της κ. Αντ. Σαμαράς για να εξεταστεί ο αδικαιολόγητος πλουτισμός πολιτικών προσώπων.

  Πρόταση νόμου για τον επανέλεγχο του «πόθεν έσχες» από το 1974 έως το 2010 πρωθυπουργών, αρχηγών πολιτικών κομμάτων, υπουργών, υφυπουργών, κ.α. κατέθεσε στη Βουλή η Ν.Δ., όπως είχε προαναγγείλει εδώ και καιρό ο πρόεδρός της κ. Αντ. Σαμαράς για να εξεταστεί ο αδικαιολόγητος πλουτισμός πολιτικών προσώπων.

  Σύμφωνα με τη «γαλάζια» πρόταση ο έλεγχος που θα γίνεται από πενταμελή ανεξάρτητη Ειδική Επιτροπή, που θα αποτελείται αποκλειστικά από ανώτατους δικαστικούς και εισαγγελικούς λειτουργούς, θα αφορά και τις δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης των συζύγων και των ανήλικων τέκνων τους.

  Εφόσον διαπιστωθεί ότι υπάρχει αδικαιολόγητη απόκτηση ή επαύξηση περιουσιακού στοιχείου από τον ελεγχόμενο, προβλέπεται έως και δήμευση της περιουσίας.

  Η αξιωματική αντιπολίτευση στην αιτιολογική έκθεση της πρότασης, καλεί την κυβέρνηση και τα άλλα κόμματα του ελληνικού κοινοβουλίου να την υπερψηφίσουν, ώστε το ίδιο το πολιτικό σύστημα να αναδείξει και να αποβάλει όλους εκείνους που, πιθανώς, χρησιμοποίησαν δημόσια αξιώματα για να πλουτίσουν αδικαιολογήτως.

  Τι αναφέρεται στην πρόταση νόμου.

  Πολιτική
  One Channel
  Ο νέος ενημερωτικός τηλεοπτικός σταθμός της Ελλάδας
  Σίβυλλα
  Helios Kiosk