Βλέπεις κοτσύφι; Κατάγραψέ το

Αφιερώστε για λίγα λεπτά την προσοχή σας στη φύση. Δύο περιβαλλοντικές οργανώσεις, η Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία και η ΑΝΙΜΑ ζητούν από τους κατοίκους της Αττικής απλώς να κοιτάξουν γύρω τους. Τους προσκαλούν να παρατηρήσουν, να ακούσουν και να καταγράψουν την παρουσία των κοτσυφιών στις γειτονιές τους στο πλαίσιο του Προγράμματος Καταγραφής Κοτσυφιών στην Αθήνα, το οποίο πραγματοποιείται για δεύτερη χρονιά.

Αφιερώστε για λίγα λεπτά την προσοχή σας στη φύση.

Δύο περιβαλλοντικές οργανώσεις, η Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία και η ΑΝΙΜΑ ζητούν από τους κατοίκους της Αττικής απλώς να κοιτάξουν γύρω τους.

Τους προσκαλούν να παρατηρήσουν, να ακούσουν και να καταγράψουν την παρουσία των κοτσυφιών στις γειτονιές τους στο πλαίσιο του Προγράμματος Καταγραφής Κοτσυφιών στην Αθήνα, το οποίο πραγματοποιείται για δεύτερη χρονιά.

Το Κοτσύφι είναι ένα από τα πλέον κοινά και αναγνωρίσιμα είδη το οποίο έχει προσαρμοστεί αρκετά καλά στο αστικό περιβάλλον και θα μπορούσε μάλιστα να χαρακτηριστεί ως είδος «εμβληματικό» της επιβίωσης της φύσης στον αστικό χώρο.

Η εύκολη αναγνωρισιμότητά του, η κοινωνικότητα και η …φλυαρία του, κάνουν ιδιαίτερα αισθητή την παρουσία του ενώ παράλληλα το καθιστούν ιδανικό είδος για να παρατηρηθεί και να καταγραφεί από τους κατοίκους της πόλης. Η παρουσία του στην πόλη αποτελεί δείκτη ποιότητας του αστικού περιβάλλοντος.

Οι καταγραφές γίνονται από το Μάρτιο έως τον Ιούνιο, περίοδο αναπαραγωγής των κοτσυφιών. Τα αρσενικά του είδους έχουν ήδη αρχίσει να κελαηδούν στις γειτονιές της Αθήνας, ενώ ο πρώτος ορφανός νεοσσός έφτασε προημερών στο Σταθμό Α’ Βοηθειών του συλλόγου ΑΝΙΜΑ.

Όσοι ενδιαφέρονται να βοηθήσουν στην καταγραφή μπορούν να συμπληρώσουν τη φόρμα που θα βρουν στις ιστοσελίδες της Ορνιθολογικής (www. ornithologiki.gr) και της ΑΝΙΜΑ (www. wild-anima.gr).

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Αφιερώματα
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk