Προς αναζήτηση στρατηγικού επενδυτή η Aspis Bank

Σε αναζήτηση στρατηγικού επενδυτή βρίσκεται η Aspis Bank, η οποία αναμένεται να «αλλάξει χέρια» μετά την αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου, εφόσον βρεθεί ενδιαφερόμενος. Χθες ο διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας κ. Χρ. Σορώτος βρέθηκε στη Διεύθυνση Εποπτείας στην Τράπεζα της Ελλάδος για να ενημερώσει τις υπηρεσίες της νομισματικής αρχής για τις τελευταίες εξελίξεις.

Προς αναζήτηση στρατηγικού επενδυτή η Aspis Bank | tovima.gr

Σε αναζήτηση στρατηγικού επενδυτή βρίσκεται η Aspis Bank, η οποία αναμένεται να «αλλάξει χέρια» μετά την αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου, εφόσον βρεθεί ενδιαφερόμενος. Χθες ο διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας κ. Χρ. Σορώτος βρέθηκε στη Διεύθυνση Εποπτείας στην Τράπεζα της Ελλάδος για να ενημερώσει τις υπηρεσίες της νομισματικής αρχής για τις τελευταίες εξελίξεις. Σύμφωνα με τον ίδιο, έχει ήδη υποβληθεί ο φάκελος της αύξησης κεφαλαίου στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, ενώ σύμβουλος για την υλοποίησή της προσελήφθη η Eurobank. Ο κ. Σορώτος θα ταξιδέψει σήμερα στο Λονδίνο για να «κλείσει» και δεύτερο σύμβουλο έκδοσης για την αναζήτηση ξένης τράπεζας που επιθυμεί να εισέλθει στο μετοχικό κεφάλαιο της Aspis Bank.

Κύκλοι της αγοράς εκτιμούν ότι τελικά θα βρεθεί στρατηγικός, καθώς πρόκειται για μια τράπεζα με δίκτυο 75 καταστημάτων στην ελληνική αγορά και καλό χαρτοφυλάκιο στη στεγαστική πίστη, η οποία μετά το «λουκέτο» στις ασφαλιστικές εταιρείες της Ασπίς Πρόνοια είναι και φθηνή. Σημειωτέον ότι οι εταιρείες του ομίλου Ασπίς ελέγχουν σήμερα άμεσα και έμμεσα το 67% του μετοχικού κεφαλαίου της τράπεζας, ποσοστό που θα περιοριστεί σημαντικά εφόσον δεν συμμετάσχουν στην αύξηση. Μέχρι στιγμής την πρόθεσή της για κάλυψη του ποσοστού που της αναλογεί έχει γνωστοποιήσει μόνο η ασφαλιστική εταιρεία Commercial Value, η οποία κατέχει το 32% της τράπεζας.

Ο κ. Σορώτος πάντως ήταν καθησυχαστικός σε σχέση με τη λειτουργία της τράπεζας, τονίζοντας ότι έχει ανακοπεί η φυγή καταθετικών κεφαλαίων που ακολούθησε την είδηση για το κλείσιμο των ασφαλιστικών εταιρειών του ομίλου, ενώ και στις τάξεις των εργαζομένων υπάρχει πλέον ηρεμία. Κύκλοι προσκείμενοι στη διοίκηση της Τράπεζας της Ελλάδος τονίζουν ότι η Αρχή βρίσκεται σε εγρήγορση, παρακολουθεί στενά την εξέλιξη της υπόθεσης και, εφόσον κριθεί απαραίτητο, θα παρέμβει. Ο κ. Σορώτος ως και την ολοκλήρωση της διαδικασίας της αύξησης θα ενημερώνει σε εβδομαδιαία βάση την Κεντρική Τράπεζα.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk