* Μunich Re: Την εξαγορά της Ηartford Steam Βoiler (ΗSΒ), μονάδας της ΑΙG, έναντι του ποσού των 742 εκατ. δολαρίων ανακοίνωσε η εταιρεία καταβάλλοντας μόλις το ένα τρίτο των χρημάτων που η ΑΙG είχε δώσει προκειμένου να αποκτήσει την ΗSΒ πριν από οκτώ χρόνια. Οπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση της Μunich Re, η χρηματοδότηση της εξαγοράς θα πραγματοποιηθεί αποκλειστικά από ίδια κεφάλαια, ενώ ο νυν επικεφαλής της ΗSΒ Group κ. Douglas Εlliot θα εξακολουθήσει να διευθύνει τον όμιλο. Η ΗSΒ Group, με έδρα το Κονέκτικατ, δημιουργήθηκε το 1866 και παρέχει ασφαλιστική κάλυψη σε βιομηχανικές μονάδες και σε εργοστάσια παραγωγής ενέργειας. Μεταξύ των πελατών της συγκαταλέγονται αρκετές κορυφαίες αμερικανικές εταιρείες όπως η General Εlectric.

* Εlectronic Αrts: Σε περικοπές 1.000 θέσεων εργασίας ήτοι του 10% του εργασιακού δυναμικού της προχωρεί η δεύτερη μεγαλύτερη εταιρεία παραγωγής παιχνιδιών για υπολογιστές και κονσόλες, ενώ θα πάψει τη λειτουργία τουλάχιστον εννέα καταστημάτων (Studios). Οι περικοπές θα οδηγήσουν την Εlectronic Αrts στην αποταμίευση 120 εκατ. δολαρίων ετησίως, σύμφωνα με εκπρόσωπο της εταιρείας. Σημειωτέον ότι η μετοχή της Εlectronic Αrts μόνον εφέτος έχει απολέσει το 73% της χρηματιστηριακής της αξίας. * ΤhyssenΚrupp ΑG: Σε περικοπές στην παραγωγή, αλλά και στις εργασιακές ώρες των 20.000 υπαλλήλων της αποφάσισε να προχωρήσει η μεταλλοβιομηχανία, καθώς εξαιτίας της οικονομικής κρίσης η ζήτηση στην αγορά μετάλλων παρουσιάζει καθίζηση. Οι εργαζόμενοι στη βιομηχανία μετάλλου ενδέχεται να χάσουν ως και πέντε μεροκάματα τον μήνα (στους επόμενους δύο μήνες) έπειτα από συμφωνία που έλαβε χώρα μεταξύ της διοίκησης και του συνδικαλιστικού οργάνου της επιχείρησης. Οπως ανάφερε εκπρόσωπος της διοίκησης της εταιρείας, η παραγωγή θα μειωθεί αλλά εκφράζεται αισιοδοξία ότι στο επόμενο διάστημα η ζήτηση μετάλλου θα επιστρέψει στα προϋπάρχοντα επίπεδα.

* Μichelin: Στη μείωση της παραγωγής στα περισσότερα εργοστάσιά της και των αποθεμάτων θα προχωρήσει η δεύτερη μεγαλύτερη κατασκευάστρια ελαστικών λόγω της πτώσης της ζήτησης τον Νοέμβριο σε όλες τις αγορές, χωρίς όμως να διευκρινίζει το μέγεθος της μείωσης. Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, η πτώση της ζήτησης οδήγησε σε έκτακτα κόστη το τέταρτο τρίμηνο ύψους 150 εκατ. ευρώ.