Πολυβραβευμένος εντός και εκτός Ελλάδας, παρά τα μόλις 29 χρόνια του, ταλαντούχος και πολλά υποσχόμενος πιανίστας, αυτόν τον καιρό ο Απόστολος Παληός υπηρετεί παράλληλα και τη στρατιωτική θητεία του. Οταν λοιπόν στη συναυλία την οποία έδωσε την περασμένη εβδομάδα στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, συμπράττοντας με την Καμεράτα στο Κοντσέρτο για πιάνο αρ.20 σε ρε ελάσσονα του Μότσαρτ, μεταξύ του κοινού βρέθηκαν δύο φίλοι του από τον Στρατό, ο ίδιος αισθάνθηκε ιδιαίτερη ικανοποίηση. Το να συμβάλει, άλλωστε, έτσι ώστε όσο το δυνατόν περισσότεροι νέοι άνθρωποι να γνωρίσουν τον μαγικό κόσμο της λεγόμενης κλασικής μουσικής, είναι ένα από τα όνειρά του.

Τα τελευταία δύο χρόνια ο Απόστολος Παληός ζει στην Ελλάδα. «Η αλήθεια είναι ότι πολλοί με απέτρεπαν από την απόφασή μου να γυρίσω.Μου έλεγαν το γνωστό: “Η Ελλάδα είναι ωραία για διακοπές, αν θέλεις όμως να κάνεις σοβαρή καριέρα, θα πρέπει να ζήσεις έξω”. Ωστόσο, στη χώρα μας υπάρχει πολύ ταλέντο,πολύ ενδιαφέρον νέο αίμα. Βρίσκω λοιπόν ότι έχει νόημακάποιοι νέοι άνθρωποι οι οποίοι έχουν κάνει καλές σπουδές στο εξωτερικό να γυρίζουν στην Ελλάδα και να συμβάλλουν στο μέτρο των δυνατοτήτων τους στη γενικότερη άνοδο του επιπέδου της κλασικής μουσικής στη χώρα μας. Δεν πιστεύω πως από τη μία ημέρα στην άλλη τα 1.000 άτομα που παρακολουθούν σταθερά συναυλίες θα αυξηθούν σε 100.000.Θεωρώ όμως ότι,με τις κατάλληλες υποδομές,το υπάρχον κοινό μπορεί να μεγαλώσει εντυπωσιακά. Χρειάζεται βεβαίως και η σοβαρή και συνεπής στήριξη της πολιτείας».

Γεννημένος στην Καρδίτσα το 1979, ο Απόστολος Παληός πήρε δίπλωμα πιάνου στο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας, ενώ το πρώτο βραβείο που κατέκτησε στην εφηβεία του στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Πιάνου του Συλλόγου Αποφοίτων Ωδείων Θεσσαλονίκης τον ώθησε να ασχοληθεί επαγγελματικά με τη μουσική. Εκτοτε ακολούθησαν σπουδές στη Γερμανία, βραβεία και διακρίσεις σε πολλούς διεθνείς διαγωνισμούς πιάνου, μουσικής δωματίου και σύνθεσης, ενώ τον Δεκέμβριο του 2007 η Ενωση Κριτικών Θεάτρου και Μουσικής του απένειμε το βραβείο του καλύτερου νέου καλλιτέχνη της χρονιάς. «Για μένα κάθε διάκριση αντιπροσωπεύει αναμφίβολα μια ηθική ικανοποίηση» σχολιάζει, ξεκαθαρίζοντας ωστόσο ότι για τον ίδιο η κατάκτηση ενός βραβείου δεν αποτελεί αυτοσκοπό. «Σαφώς και βοηθά στη διαδικασία εξέλιξης ενός καλλιτέχνη,αλλά δεν πρέπει να καταλήγει σε βραβειοθηρία.Η ουσία παραμένει πάντοτε η ίδια η μουσική».

Προσφάτως κυκλοφόρησε το πρώτο προσωπικό CD του Απόστολου Παληού από τη δισκογραφική εταιρεία Νearchos, με έργα Λιστ, Γκλίνκα και Μουσόργκσκι (www. nearchos. gr/orderpalios. html), ενώ παράλληλα ο καλλιτέχνης ηχογράφησε τα πιανιστικά έργα του συνθέτη Λώρη Μαργαρίτη τα οποία θα κυκλοφορήσουν το 2009 από την εταιρεία Νaxos στο πλαίσιο της σειράς Greek Classics. Ιδιαιτέρως πλούσιο είναι και το πρόγραμμα των ζωντανών εμφανίσεών του: απόψε συμπράττει με τη Συμφωνική Ορχήστρα του Βερολίνου υπό τον Ράινερ Κοχ στο 1ο Κοντσέρτο για πιάνο και ορχήστρα του Σοπέν, το οποίο θα παρουσιαστεί στη μεγάλη αίθουσα της Ρhilharmonie του Βερολίνου, ενώ μέσα στην επόμενη χρονιά επίκεινται ρεσιτάλ στη Μusikverein της Βιέννης, στο Wigmore Ηall του Λονδίνου και στο Carnegie Ηall της Νέας Υόρκης.