Τα τελευταία πέντε χρόνια το Τμήμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ασφαλείας Αττικής έχει εξιχνιάσει εκατοντάδες υποθέσεις διακίνησης υλικού παιδικής πορνογραφίας, ενώ έχουν συλληφθεί περισσότερα από 200 άτομα. Οπως επισημαίνουν οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ., το θέμα παίρνει τεράστιες διαστάσεις και στην Ελλάδα, παρ΄ ότι η χώρα μας δεν είναι παραγωγός χώρα τέτοιου υλικού. Οι ηλικίες που έχουν απασχολήσει τις διωκτικές αρχές της χώρας είναι άνδρες από 15 ως 72 ετών, άτομα υπεράνω υποψίας. Χαρακτηριστικές αστυνομικές επιχειρήσεις που έχουν γίνει για τον εντοπισμό χρηστών υλικού παιδικής πορνογραφίας είναι η «Ρurity» και η «Storm».

Η πρώτη αποκαλύφθηκε τον Απρίλιο του 2005, όταν αστυνομικοί είχαν κάνει εκτεταμένη έρευνα σε όλη τη χώρα με την κωδική ονομασία «Ρurity» («Αγνότητα») και μετά την ολοκλήρωσή της προέκυψε η συμμετοχή 28 ατόμων. Επίσης τον Οκτώβριο του 2005 οι αξιωματικοί της Ασφαλείας Αττικής αποκάλυψαν ότι πολίτες υπεράνω υποψίας συμμετείχαν σε κύκλωμα παιδικής πορνογραφίας μέσω Ιnternet. Οπως είπαν, η υπόθεση είναι η μεγαλύτερη που είχε αποκαλυφθεί ως τότε στη χώρα μας και η επιχείρηση για την εξιχνίασή της, η οποία έφερε την κωδική ονομασία «Storm», είχε πραγματοποιηθεί επί πολλούς μήνες σε Αθήνα, Λάρισα, Ελευσίνα, Νάουσα, Θεσσαλονίκη, Δράμα, Βέροια, Σέρρες, στον Αγιο Νικόλαο και στα Χανιά της Κρήτης. Μεταξύ των 20 κατηγορουμένων που εμπλέκονταν στην υπόθεση ήταν ένας δικηγόρος, ένας καθηγητής Πανεπιστημίου, ένας καθηγητής Μαθηματικών, ένας αρχιτέκτονας-μηχανικός από την Αθήνα, επιχειρηματίες και τρεις μαθητές Λυκείου από τη Λάρισα, την Ελασσόνα και την Αθήνα.

Εναν χρόνο νωρίτερα αποκαλύφθηκε ότι ένας ιδιοκτήτης νυκτερινού κέντρου και τρεις ηλεκτρονικοί είχαν στήσει ιστοσελίδα στην οποία καταχωρούνταν φωτογραφίες και βίντεο με ερωτικές σκηνές και πρωταγωνιστές παιδιά. Ακόμη τον Ιούλιο του 2004 εξαρθρώθηκε κύκλωμα παιδικής πορνογραφίας για το οποίο κατηγορήθηκαν ένας καθηγητής Πανεπιστημίου, ένας πολιτευτής, ένας φοιτητή και τρία άλλα άτομα. Επίσης τον Σεπτέμβριο του 2006 συνελήφθη στην Καβάλα ένας 25χρονος φοιτητής ο οποίος κατείχε πλούσιο υλικό πορνογραφίας, ακόμη και με βρέφη.

Πρόσφατα σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος 36χρονου Ελληνοαμερικανού επειδή διακινούσε υλικό πορνογραφίας ανηλίκων και διαφήμιζε σε παιδεραστές το ξενοδοχείο του, υποσχόμενος δωρεάν διακοπές στην Κάρπαθο με μοναδικό αντάλλαγμα να ασελγήσει στα ανήλικα παιδιά τους.