Οσο απίστευτο κι αν ακούγεται, υπάρχουν γονείς που δίνουν τα στυλό των παιδιών τους σε ιερωμένους για να τα… ευλογήσουν για να γράψουν καλά στις πανελλαδικές εξετάσεις. Με δυο λόγια, οι συγκεκριμένοι γονείς πιστεύουν ότι εάν ευλογήσει τα στυλό των παιδιών τους ο παπάς, θα έχουν περισσότερες πιθανότητες να περάσουν σε πανεπιστήμιο. Επειδή όλη αυτή η ιστορία μού φάνηκε περίεργη (ίσως και οικονομικά ύποπτη), αποτάθηκα στην Αρχιεπισκοπή, εκπρόσωπος της οποίας μου είπε ότι αυτό συμβαίνει σε ελάχιστες περιπτώσεις (που χρόνο με τον χρόνο μειώνονται) και όχι με υπαιτιότητα του ιερωμένου, αλλά των γονέων. Με διαβεβαίωσε μάλιστα ότι ο ιερωμένος δεν λαμβάνει χρήματα για την… ιερά διαμεσολάβηση.
Ο αγιασμός της… ιπποδύναμης

Αλλά δεν είναι μόνο τα στυλό που ευλογούνται από τους παπάδες. Ευλογούνται και τα… αυτοκίνητα! Ναι, δεν διαβάσατε λάθος, παπάδες κρατώντας την αγιαστούρα ρίχνουν αγίασμα στις μηχανές αυτοκινήτων (ψάλλοντας μάλιστα και το «Κύριε ελέησον»), ώστε να μη συμβεί κάποιο ατύχημα στον οδηγό και βεβαίως στο αυτοκίνητο. Το περίεργο είναι, όπως έμαθα, ότι προσέφυγε στον αγιασμό της μηχανής του αυτοκινήτου και άνθρωπος της Αρχιεπισκοπής, θέλοντας να τηρήσει ένα έθιμο της πατρίδας του στη Λευκάδα. Εκανε τον αγιασμό με τοπικό παπά, αλλά μάλλον δεν έπιασε αφού τράκαρε. Βεβαίως δεν έφταιγε, όπως μου είπε, εκείνος και έτσι την επιδιόρθωση της ζημιάς ανέλαβαν οι ασφαλιστικές εταιρείες.


Πόσο άθεος τελικά είναι ο Τσίπρας;

Πρέπει κάποιος να πει σε όλους αυτούς ότι ο Αλέξης Τσίπρας δεν πιστεύει στον Θεό, αρνείται τον αγιασμό και όμως κυβερνά τρία χρόνια με έναν παράξενο εταίρο, διαφορετικής πολιτικής κουλτούρας απ’ αυτόν. Και να ‘ταν μονάχα αυτό; Συναντήθηκε ίσως περισσότερο από κάθε άλλο πρωθυπουργό με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, με άλλους πατριάρχες, δύο φορές με τον Πάπα, δύο φορές επισκέφθηκε τον Πανάγιο Τάφο και μία φορά έμεινε μόνος επί δέκα λεπτά στο Αγιον Ορος με την Πλατυτέρα των Ουρανών. Φαντάσου δηλαδή και να δεχόταν τον αγιασμό.


Η Ζωή και το «Λίπος»

Μόνο σόου και τίποτα άλλο μπορεί να χαρακτηριστεί η στάση της Ζωής Κωνσταντοπούλου (πρώην Προέδρου της Βουλής με προσωπική επιλογή του Αλέξη Τσίπρα) στο Συμβούλιο Εφετών Θεσσαλονίκης όπου εξετάζεται το γαλλικό αίτημα για την έκδοση του αρχιμαφιόζου Λάσα Σουσανασβίλι, πιο γνωστού και ως «Το Λίπος». Η Ζωή, ως συνήγορος του «Λίπους», μου λένε, το παίζει… καθυστέρηση, με συνεχείς ενστάσεις, με συνεχή αιτήματα για εξαιρέσεις δικαστών, με αιτήματα για την απομάκρυνση των αστυνομικών του ΕΚΑΜ. Τελευταίο της κατόρθωμα είναι η αγόρευση επί πέντε ώρες (παρακαλώ) για την εξαίρεση ενός δικαστή. Σημειώνω ότι σε παρόμοιες περιπτώσεις οι αγορεύσεις δεν ξεπερνούν τα δέκα λεπτά.
nnn
Γιατί νομίζετε πως η Ζωή καθυστερεί αυτή τη δικαστική διαδικασία για την έκδοση ενός αρχιμαφιόζου τον οποίο ο τότε πλανητάρχης Μπαράκ Ομπάμα τον είχε χαρακτηρίσει ως τον «πιο επικίνδυνο καταζητούμενο»; Στις 30 Ιουνίου λήγει η θητεία του εισαγγελέα της έδρας. Και αν δεν ολοκληρωθεί έως τότε η εκδίκαση, η υπόθεση εξετάζεται από το δικαστήριο από την αρχή. Και να σκεφτείτε πως είναι μια υπόθεση για έκδοση ή όχι κατηγορουμένου και όχι η εκδίκαση των κατηγοριών.


Η Βουλή στα χρώματα του Gay Pride

Κάποια στιγμή θα συνέβαινε και τούτο. Η Βουλή των Ελλήνων θα φωτιστεί για πρώτη φορά το Σάββατο στα χρώματα του Gay Pride. Αυτό το αποφάσισε ο Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης και ο φωτισμός του Κοινοβουλίου θα γίνει με τα χρώματα του ουράνιου τόξου, με το σήμα του ελληνικού Gay Pride. Και ξέρετε τι είδους σήμα είναι αυτό; Η Ακρόπολη βαμμένη στα χρώματα του ουράνιου τόξου. Η πρωτοβουλία εντάσσεται στο πλαίσιο του εφετινού Athens Pride που θα γίνει το απόγευμα του Σαββάτου με το σλόγκαν «Παρούσα».
nnn
Ηδη έχουν αρχίσει οι πρώτες αντιδράσεις βουλευτών. Υπάρχουν βεβαίως και αντιδράσεις βουλευτών εναντίον των βουλευτών που αντιδρούν, την ώρα που έγινε γνωστό ότι εκτός από τη Βουλή των Ελλήνων χορηγοί στο εφετινό Gay Pride είναι το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στην Ελλάδα, η Ρένα Δούρου (με την Περιφέρεια Αττικής), ο Γιώργος Καμίνης (με τον Δήμο Αθηναίων), οι πρεσβείες Αυστραλίας, Ολλανδίας και Καναδά, η ΕΡΤ και τα Ιδρύματα Ωνάση και Μποδοσάκη.


Η crème de la crème

Το Σαββατοκύριακο τελικά θα μεταβεί αεροπορικώς από το Μόναχο στο Τορίνο ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης για την 66η συνάντηση των μελών της λέσχης Μπίλντερμπεργκ. Από ελληνικής πλευράς θα συμμετάσχει επίσης και ο CEO της εταιρείας Τιτάν Δημήτρης Παπαλεξόπουλος. Στις συνεδριάσεις της (κλειστής) αυτής λέσχης είχε συμμετάσχει και ο πατέρας και η αδελφή του κ. Μητσοτάκη Αλεξάνδρα, καθώς και οι περισσότεροι πρωθυπουργοί της Μεταπολίτευσης. Συνήθως μετέχει η crème de la crème της διεθνούς ελίτ των επιχειρηματιών καθώς και αρχηγοί κυβερνήσεων, υψηλόβαθμοι πολιτικοί, ακαδημαϊκοί και δημοσιογράφοι. Ανάμεσα σε αυτούς ο CEO της Airbus, ο γενικός διευθυντής της UNESCO, ο αντιπρόεδρος του Ερυθρού Σταυρού, ο πρόεδρος της FIAT, ο συνιδρυτής του Linkedin, ο CEO της Ryanair, ο CEO της Τotal, ο πρόεδρος του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ και ο διοικητής της Τράπεζας της Αγγλίας.
Το χαστούκι της Φεντερίκας

Την ίδια στιγμή που η τουρκική προκλητικότητα στο Αιγαίο χτύπησε κόκκινο και η Αγκυρα στήνει σκηνικό πολέμου, ήρθε το «χαστούκι» στην Τουρκία από την Υπατη Εκπρόσωπο και Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Φεντερίκας Μογκερίνι. Απαντώντας σε ερώτηση του ευρωβουλευτή Νίκου Ανδρουλάκη, η Μογκερίνι ζήτησε από την Τουρκία να σεβαστεί το διεθνές δίκαιο και τις σχέσεις καλής γειτονίας, δείχνοντας τις προθέσεις των Βρυξελλών απέναντι στον Ερντογάν. Κι όπως έλεγαν στο Ευρωκοινωβούλιο: «Θα έχουμε πολλά τέτοια επεισόδια από εδώ και στο εξής».

HeliosPlus