Ορθιος στην είσοδο του γραφείου του δεχόταν τις ευχές ο πρώην πρωθυπουργός κ. Κ. Καραμανλής. Και έξω απ’ αυτό γινόταν πραγματική παρέλαση συνδικαλιστών, μελών κομματικών οργανώσεων και της ΔΑΚΕ, επιμελητηρίων κ.τ.λ. Βουλευτές, πρώην βουλευτές, διαγραμμένα στελέχη (όπως ο κ. Ν. Κακλαμάνης) πέρασαν για να του ευχηθούν. Οχι πολλοί, αφού οι περισσότεροι απουσίαζαν για την προεκλογική μάχη στην περιφέρεια. Δέχτηκε όμως απ’ όλους τους βουλευτές ευχετήρια τηλεφωνήματα, ανάμεσα στα οποία και από τον πρωθυπουργό κ. Αντ. Σαμαρά. Η φρουρά απ’ έξω, όπως παρατήρησα, κρατούσε στοιχεία, αλλά ουδείς έδωσε σημασία. Οπως ουδείς έδωσε σημασία στα σοκολατάκια για κέρασμα που είχε στο τραπέζι. Κανείς δεν πήρε. Ετσι όπως ήρθαν τα σοκολατάκια, έτσι κι έφυγαν. Δηλώσεις δεν έγιναν, παρά μόνον μέλη κομματικών οργανώσεων παρότρυναν τον κ. Καραμανλή: «Πρόεδρε, κάνε κάτι τώρα» και «προχώρα».


Μία δήλωση που δεν έγινε ποτέ

Θα σας διηγηθώ τώρα την περιπέτεια μιας υποτιθέμενης βαρύγδουπης δήλωσης-στήριξης που δεν έγινε ποτέ. Εδώ και ημέρες διάφορα γαλάζια κέντρα διέρρεαν ότι επίκειται δήλωση-παρέμβαση του πρώην πρωθυπουργού κ. Κ. Καραμανλή για τη στήριξη της παράταξης εν όψει των εκλογών. Πολλοί ίσως σκέφτηκαν ότι για να μιλήσει ο πρώην πρωθυπουργός (και να κάνει έστω δήλωση στήριξης) θα αποτελούσε είδηση πρώτου μεγέθους. Οι φήμες ότι θα υπήρχε δήλωση Καραμανλή εντάθηκαν την Τετάρτη το πρωί, με την ευκαιρία της ονομαστικής εορτής του πρώην προέδρου. Μάλιστα στενοί συνεργάτες του κ. Καραμανλή επικοινώνησαν με δημοσιογράφους και τους είπαν «κρατήστε χώρο για τη δήλωση». Αντί όμως δηλώσεως υπήρξε ένα τηλεγράφημα του Αθηναϊκού Πρακτορείου με το οποίο εμφανιζόταν μία δήλωση την οποία… φέρεται ότι έκανε ο κ. Καραμανλής: «Να στηρίξουμε την παράταξή μας, όσο ισχυρότερη η ΝΔ τόσο περισσότερο διασφαλίζεται η αναγκαία για τον τόπο πολιτική σταθερότητα». Ορισμένοι αιφνιδιάστηκαν, αφού περίμεναν δήλωση και ρώτησαν συνεργάτες του πρώην προέδρου εάν θα υπάρξει και γραπτή δήλωση. Η απάντηση που έλαβαν ήταν ότι «αυτή αρκεί».
Το πρόβλημα με το C-130

Εως τώρα σε όλες τις προεκλογικές περιοδείες του ο πρωθυπουργός κ. Αντ. Σαμαράς χρησιμοποιούσε το αεροπλάνο της γραμμής και βεβαίως πάντοτε την οικονομική θέση. Δεν ήθελε, όπως έλεγε, να επιβαρύνει τους φορολογουμένους χρησιμοποιώντας το πρωθυπουργικό Gulfstream, με το οποίο ταξιδεύει μόνον όταν πρόκειται για κυβερνητικές αποστολές. Και ξαφνικά θέλησε να κάνει περισσότερη οικονομία. Πληροφορήθηκε ότι την Πέμπτη το απόγευμα φεύγει από το στρατιωτικό αεροδρόμιο της Ελευσίνας ένα C-130 (να σημειώσω ότι ο κ. Χρ. Σαρτζετάκης όταν ήταν Πρόεδρος της Δημοκρατίας τα είχε χαρακτηρίσει «ενεργειοβόρα και δραχμοβόρα») για την τελετή που θα γίνει για την επέτειο της μάχης του Μάλεμε. Σου λέει: Πάει που πάει το μεταγωγικό στα Χανιά για το Μάλεμε μεταφέροντας και φαντάρους, γιατί να ξοδευτούν κι άλλα λεφτά για αεροπορικά εισιτήρια; Ετσι αποφασίστηκε ο Πρωθυπουργός να πάει με το C-130 και θα παραστεί και στην τελετή για το Μάλεμε. Μόνον που υπήρξε ένα πρόβλημα. Ο αρχηγός του ΓΕΕΘΑ στρατηγός Κωσταράκος είχε κάποιες επιφυλάξεις λόγω του γνωστού προβλήματος που ο Πρωθυπουργός αντιμετωπίζει με το μάτι του.


Και ο Αλέξης για την πρώτη φορά

Τελικά χρειάστηκε οντισιόν για να βρεθεί και ένα αγόρι για να απαγγείλει το «πρώτη φορά» του προεκλογικού σποτ του «Ποταμιού». Μετά την 22χρονη κυπρία ηθοποιό και τραγουδίστρια Μαρίλια Χαριδήμου, επιλέχθηκε ένας 20χρονος σπουδαστής, ναυπηγός στα ΤΕΙ, για την ανδρική εφηβική ερμηνεία του «πρώτη φορά», ώστε να σταματήσουν και τα σχόλια περί σεξιστικών και άλλων μεθόδων. Ονομάζεται Αλέξης Σιβρικόζης και όπως μου τον περιέγραψαν κρίθηκε ιδανικός για ένα τέτοιο σποτ. Είναι ελαφρά αξύριστος, πολιτικοποιημένος και δεν χρειάστηκε παρά μόνον τρεις ώρες για να μάθει και να εκφωνήσει το σποτ. Με μία όμως διαφορά. Ενώ το σποτ με τη νεαρή Χαριδήμου γυρίστηκε σε σπίτι στα Εξάρχεια, το σποτ με τον Αλέξη γυρίστηκε σε σπίτι στο… Κολωνάκι. Σε ποιον ανήκει το σπίτι θα σας το αποκαλύψω για ευνόητους λόγους αμέσως μετά τις εκλογές.


Τα… φιλάκια του Αρβανιτόπουλου

Ρώτησα τον υπουργό Παιδείας κ. Κ. Αρβανιτόπουλο εάν θα πειθαρχήσει στην κυβερνητική απόφαση ότι η κυβέρνηση στηρίζει στον Πειραιά τον κ. Β. Μιχαλολιάκο και ιδού τι μου απάντησε: «Εφόσον είναι μία εκλογική αναμέτρηση με την οποία δεν κινδυνεύει η κυβέρνηση, ψηφίζω ό,τι θέλω. Φιλάκια…». Και όποιος κατάλαβε, κατάλαβε.


Ο δήμαρχος παγωτατζής

Ισως οι περισσότεροι να μην το γνωρίζετε, αλλά ο κ. Πάρις Ανδρεάκος, ο οποίος εξελέγη δήμαρχος Ανατολικής Μάνης με ποσοστό τύπου Τσαουσέσκου, δηλαδή 93%, πουλάει γιαούρτια και παγωτά. Και όχι μόνον. Εχει ανοίξει και μία κάβα την οποία διαχειρίζεται υποδειγματικά, όπως και τα οικονομικά του δήμου. Τον ρώτησα πού οφείλει την επιτυχία του, τη στιγμή που εκλέγεται για πέμπτη φορά δήμαρχος. Και ιδού τι μου απάντησε: «Αν και είμαι φίλος του Αντ. Σαμαρά, παρουσιάστηκα ως ανεξάρτητος, αλλά στις ευρωεκλογές ψηφίζω «δαγκωτό» ΝΔ, δεν παίζουμε με τις εκλογές». Η επόμενη ερώτηση ήταν πώς τον υποδέχτηκαν οι… χρυσαυγίτες, οι οποίοι και τον ψήφισαν, αφού σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Εσωτερικών από τους 10.000 που πήγαν να ψηφίσουν, οι 9.300 ψήφισαν Ανδρεάκο: «Τους αντιμετωπίζω με αδιαφορία, είναι ακροδεξιοί και νεοφασίστες, αλλά δεν με απασχολούν» είπε, λέγοντας ότι είναι βέβαιον ότι αρκετοί χρυσαυγίτες τον προτίμησαν.

HeliosPlus