Αναζητούνται ηγέτες για μετεκπαίδευση στο Χάρβαρντ. Το Ίδρυμα Angelopoulos Public Leaders του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ, το οποίο, εάν δεν το γνωρίζετε, το ίδρυσε και το χρηματοδοτεί αποκλειστικά το ζεύγος Θόδωρου και Γιάννας Αγγελόπουλου (στη φωτογραφία αριστερά) πρόκειται να εντάξει τις προσεχείς εβδομάδες, σ΄ ένα μεγαλεπήβολο πρόγραμμά του, τους πρώτους πολιτικούς ηγέτες που ολοκλήρωσαν τον πολιτικό τους βίο και τώρα καλούνται, με την κατάλληλη εκπαίδευση, να προσφέρουν τα φώτα τους στην… οικουμένη.

***
Το ζεύγος Αγγελοπούλου και το Ίδρυμά τους στο Χάρβαρντ δεν αναζητεί απλώς ηγέτες, ή αποτυχημένους ηγέτες, αλλά προσωπικότητες που έχουν ολοκληρώσει έναν κύκλο δημόσιας προσφοράς ώστε να συνεχίσουν να προσφέρουν στο κοινό σε παγκόσμια κλίμακα.

***
Τώρα θα σας βάλω να μαντέψετε. Ποιον, νομίζετε, ότι θα ενδιέφερε ένα τέτοιο πρόγραμμα; Ποιος κατά τη γνώμη σας έλληνας πολιτικός έχει ολοκληρώσει έναν κύκλο δημόσιας προσφοράς και δεν επιθυμεί να «αποστρατευτεί», αλλά να συνεχίσει να προσφέρει όχι μόνον στην χώρα του, αλλά και στο παγκόσμιο στερέωμα; Σωστά μαντέψατε: Ο πρώην Πρωθυπουργός, πρώην Πρόεδρος του ΠαΣοΚ και επανεκλεγείς Πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς κ. Γ. Παπανδρέου.

***
Τώρα θα πείτε, μα ο κ. Παπανδρέου δεν διδάσκει ήδη στο Χάρβαρντ; Συνεπώς γιατί από «εκπαιδευτής» να θελήσει να γίνει «εκπαιδευόμενος»; Έψαξα και έμαθα. Ο κ. Παπανδρέου δεν είναι βεβαίως καθηγητής πρώτης βαθμίδας. Ονομάσθηκε visiting fellow, δηλαδή επισκέπτης διδάσκων στο Institute of Politics του Kennedy School του Χάρβαρντ, το οποίο, να σημειώσω, ότι είναι τμήμα εντελώς ανεξάρτητο από το τμήμα από το Angelopoulos Public Leaders Program του Χάρβαρντ…

***
Οι επισκέπτες καθηγητές επιλέγονται από το Ινστιτούτο Πολιτικής, συναντώνται με ομάδες φοιτητών, συντονίζουν συζητήσεις για επίκαιρα θέματα με βάση την πείρα τους από τη δημόσια και την πολιτική ζωή, αλλά και μετέχουν σε μαθήματα πολιτικής μαζί με καθηγητές του Χάρβαρντ.

***

Μπορεί πίσω απ’ όλα – και απ’ όλους – να ανακαλύπτει ο Περισσός «ενορχηστρωμένη αντιΚΚΕ επίθεση», κατά την πάγια δοκιμασμένη πρακτική, ωστόσο, τα προβλήματα που αντιμετωπίζει μιλούν από μόνα τους για την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το αρχαιότερο πολιτικό κόμμα της χώρας.

***

Μαθαίνω, λοιπόν, ότι το δράμα των εργαζομένων στην κομματική επιχείρηση της Τυποεκδοτικής Α.Ε. συνεχίζεται. Σύμφωνα με τις πληροφορίες μου ήδη ενημερώθηκαν από τον υπεύθυνο για τα οικονομικά του ΚΚΕ κ. Θ. Κωνσταντινίδη, μέλος του Πολιτικού Γραφείου, ότι επίκεινται νέες απολύσεις, προφανώς μετά από σχετική απαίτηση των πιστωτών της επιχείρησης, καθώς βρίσκεται ένα μόλις βήμα πριν την υπαγωγή της στο άρθρο 99 του πτωχευτικού κώδικα.

***
Μάλιστα ακούγεται ότι θα γίνουν ογδόντα απολύσεις, ενώ υπενθυμίζεται ότι ήδη έχουν απολυθεί πάνω από 150 εργαζόμενοι σε σύνολο πλέον των 300. Την ίδια στιγμή πολλοί παραμένουν επί μήνες απλήρωτοι ενώ είναι άγνωστο τι έχει γίνει με τις αποζημιώσεις όσων βρέθηκαν στο δρόμο. Ποιος να το πίστευε…

***
Κτύπησε και πάλι ο κ. Β. Πολύδωρας(φωτογραφία αριστερά). Μετά από απουσία πολλών εβδομάδων, λόγω της υπόθεσης με τον διορισμό της κόρης του Μαργαρίτας στη Βουλή, ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής (όπως του αρέσει να τον αποκαλούν) πήρε το όπλο του (ή μάλλον τον σταυρό του) και ξεσπάθωσε σ΄ όσους πολεμούν κατά του μαθήματος θρησκευτικών στα ελληνικά σχολεία.

***
Με ερώτησή του προς τον υπουργό Παιδείας ο κ. Πολύδωρας αναφέρει ότι «το μάθημα των θρησκευτικών στη χώρα μας βάλλεται πανταχόθεν τα τελευταία (πολλά) χρόνια» και ζητεί να παραμείνει υποχρεωτικός ο χαρακτήρας του μαθήματος των θρησκευτικών, να επαναφέρει το υπουργείο Παιδείας «την διδασκαλία του Χριστιανισμού, της Αγίας Γραφής και γενικώς της Ορθοδόξου πίστεώς μας στα σχολικά βιβλία».

***
Θέμα που βρίσκει αντίθετη την βουλευτή της ΔΗΜΑΡ κυρία Μαρία Ρεπούση, η οποία επιμένει – και μάλιστα προωθεί σχετική νομοθετική ρύθμιση – ότι πρέπει να καταργηθεί ο υποχρεωτικός εκκλησιασμός, εάν θέλουμε, όπως λέει, να μετατραπεί το σχολείο στην Ελλάδα σε ευρωπαϊκό σχολείο. Προβλέπω λίαν συντόμως σύγκρουση Πολύδωρα – Ρεπούση με τον «στρατηγό άνεμο» να μην σηκώνει μύγα στο σπαθί του.

***
«Παρακαλώ όταν εισέρχεστε στη Βουλή να αφήνετε τα… όπλα σας έξω»! Κάπως έτσι, θα λένε τώρα στη Βουλή. Και τούτο γιατί: Ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Ευ. Μεϊμαράκης (φωτογραφία δεξιά) είναι αποφασισμένος να πάρει μέτρα εναντίον των βουλευτών που έχουν την συνήθεια να φέρνουν το περίστροφα ή τα πιστόλια τους στη Βουλή: «Ναι, θα κάνουμε κάτι, θα συνεννοηθώ με τον φρούραρχο για να δούμε πως θα αποκλείσουμε αυτό το φαινόμενο», είπε συγκεκριμένα ο Πρόεδρος της Βουλής.

***
Βεβαίως στη Βουλή απαγορεύεται η οπλοφορία, αλλά τώρα τελευταίως με τις τόσες άδειες οπλοφορίας που ζήτησαν οι βουλευτές, το μέτρο φαίνεται πως έχει ατονήσει. Να σκεφτείτε, όπως καταγγέλλουν οι ίδιοι βουλευτές, κυκλοφορούν στους διαδρόμους της Βουλής και στο καφενείο, φρουροί βουλευτών με όπλα, κάτι που βεβαίως απαγορεύεται.

***
Στη Χρυσή Αυγή, οκτώ βουλευτές της, έχουν εξασφαλίσει άδεια οπλοφορίας από τις αρμόδιες αρχές. Κρίθηκαν από ψυχολόγους και δικαστικούς, ικανοί να φέρουν όπλο, ότι αντιμετωπίζουν προβλήματα προστασίας και τους χορηγήθηκε η άδεια οπλοφορίας. Μόνον μετά τις επιθέσεις των λεγόμενων «ταγμάτων εφόδων», ο υπουργός Δημόσιας Τάξης κ. Ν. Δένδιας αποφάσισε να τους αφαιρέσει τις άδειες οπλοφορίας. Συνεπώς το πρώτο βήμα έγινε.