Το Μάντσεστερ φλεγόταν, αλλά στο Λονδίνο, εξαιτίας του «εμφυλίου» μεταξύ Γιουνάιτεντ και Σίτι στο επιβλητικό Γουέμπλεϊ για την κατάκτηση του FA Cup.

Η πρωταθλήτρια ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα ήταν το φαβορί έτσι ώστε να κλείσει τη σεζόν με το νταμπλ στην Αγγλία. Μόνο που σε τέτοιες μάχες δεν χωρούν προγνωστικά και χάρη στο 2-1 από το πρώτο μισό του τελικού οι «κόκκινοι διάβολοι» πήραν το τρόπαιο για 13η φορά στα χρονικά.

Ο Γκαρνάτσο στο 30′, ύστερα από αδιανόητο λάθος του Ρόντρι, πέτυχε το ευκολότερο γκολ της καριέρας τους, προτού στο 39′ ο Μέινου διπλασιάσει τα τέρματα χάρη σε ασίστ του Φερνάντες.

Οι «πολίτες» είχαν σαρωτική υπεροχή στο δεύτερο 45λεπτο κι αν ο Χάλαντ είχε μειώσει στο 55′ (δοκάρια), ίσως η ιστορία είχε γραφεί διαφορετικά. Ανάλογα μεγάλη ήταν και η χαμένη ευκαιρία του Άλβαρες στο 64′.

Εν τέλει το γκολ του Ντόκου στο 87′ ήρθε αρκετά αργά και δεν έφτασε προκειμένου η Σίτι να βρει την ισοφάριση στην αναμέτρηση και να διεκδικήσει κάτι περισσότερο.

Μάντσεστερ Σίτι: Ορτέγα, Γουόκερ, Στόουνς, Άκε (46′ Ακάντζι), Γκβάρντιολ, Ρόδρι, Κόβασιτς (46′ Ντόκου), Σίλβα, Ντε Μπρόινε (57′ Άλβαρες), Φόντεν, Χάλαντ

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Ονάνα, Μπισάκα, Βαράν, Μαρτίνες (73′ Έβανς), Νταλότ, Μέινου, Άμραμπατ, Γκαρνάτσο (93′ Λίντελοφ), Ράσφορντ (74′ Χόιλουντ), ΜακΤόμινεϊ (93′ Μάουντ), Φερνάντες

Ευρωπαία η Γιουνάιτεντ

Με τον θρίαμβό της στον τελικό του FA Cup η Γιουνάιτεντ έσωσε μια καταδικασμένη χρονιά που την είχε βρει στην 8η θέση της Premier League κι εκτός Ευρώπης.

Κατακτώντας το Κύπελλο, πήρε το τελευταίο εισιτήριο για τη League Phase του Europa League και στέρησε από τη Νιούκαστλ την έξοδό της στο Conference.