Η Κέιτ Μίντλετον έχει ανησυχήσει σφόδρα τους θαυμαστές της με την περιπέτεια της υγείας της τον τελευταίο μισό χρόνο περίπου. Η ίδια χρειάστηκε ένα μεγάλο χρονικό διάστημα, για να συνειδητοποιήσει αλλά και να συζητήσει με τα παιδία της, για τη μάχη με τη νόσο του καρκίνου που έχει ήδη αρχίσει να δίνει.

Αν και πηγές του Παλατιού, όπως και ο πρίγκιπας Ουίλιαμ, κάνουν λόγο για μία θετική εξέλιξη στην πορεία της υγείας της, η ίδια δεν έχει πραγματοποιήσει κάποια δημόσια εμφάνιση όλο αυτό το διάστημα. Ωστόσο, τον τελευταίο καιρό υπάρχει μία έντονη φημολογία, η οποία αναφέρει ότι η πριγκίπισσα πιθανόν να μην επιστρέψει στα καθήκοντά της μέχρι να τελειώσει το 2024.

Πιο συγκεκριμένα, πρόσωπα από το στενό περιβάλλον του Στέμματος τόνισαν στο Daily Beast, πως η Κέιτ Μίντλετον «δε θα εμφανιστεί δημοσίως για το υπόλοιπο του έτους». Η ίδια δε, έχει προβεί σε προληπτική χημειοθεραπεία.

Το «άδειο ημερολόγιο» της Κέιτ

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα, οι πηγές ανέφεραν ακόμη, πως «το ημερολόγιο της Κέιτ για φέτος είναι άδειο. Δεν έχει προγραμματιστεί τίποτα. Μπορεί να μην εμφανιστεί δημοσίως για το υπόλοιπο του έτους».

Υπονοείται επίσης, από τους ανθρώπους του Παλατιού ότι υπάρχει το ενδεχόμενο η Κέιτ Μίντλετον να αποστείλει εκ νέου ένα μαγνητοσκοπημένο μήνυμα στους θαυμαστές της.

Παράλληλα, οι πληροφορίες αναφέρουν πως η πριγκίπισσα της Ουαλίας επιθυμεί να περνάει αρκετό χρόνο με την οικογένεια της. Την επόμενη εβδομάδα πρόκειται να πάνε οικογενειακώς στο εξοχικό τους σπίτι στο Σάντρινγκχαμ, όπου πιθανόν να τους επισκεφθούν και οι γονείς της.

Φιλικό πρόσωπο της Κέιτ Μίντλετον εξήγησε πως η πριγκίπισσα θα πρέπει να αποφεύγει το στρες και το άγχος, ώστε να συνεχιστεί η θετική εξέλιξη στην υγεία της. Συμπλήρωσε ακόμα ότι μόλις κλείσουν τα σχολεία έχουν σκοπό να περάσουν ένα διάστημα οικογενειακά στην εξοχική τους κατοικία.

Από την άλλη πλευρά, και ο διάδοχος στηρίζει τη σύζυγό. Με αποτέλεσμα και ο πρίγκιπας Ουίλιαμ να επιθυμεί να απέχει για λίγο από τα βασιλικά του καθήκοντα. Ενώ παραμένει στο πλευρό της συζύγου του, κάτι που θα αυξηθεί για τις επόμενες έξι εβδομάδες, μιας και έχει πάρει άδεια.

Για αυτό και η βασιλική οικογένεια δήλωσε πρόσφατα ότι θα αποσυρθεί από κάποιες υποχρεώσεις.

Τα λόγια του Ουίλιαμ για την Κέιτ

Ο διάδοχος του βρετανικού θρόνου, πρίγκιπας Ουίλιαμ, είπε ότι η σύζυγός του, η Κέιτ Μίντλετον, «πηγαίνει καλά». Κάνοντας, έτσι μια σπάνια δημόσια δήλωση για την υγεία της πριγκίπισσας.

Η Κέιτ ανακοίνωσε τον Μάρτιο ότι μετά τη χειρουργική επέμβαση στην κοιλιακή χώρα, στην οποία υποβλήθηκε στις αρχές του έτους, διαγνώστηκε με καρκίνο.

Τότε είχε δηλώσει ότι είναι καλά. Όμως το γραφείο του πριγκιπικού ζεύγους διευκρίνισε ότι δεν θα προβαίνει σε τακτικές ενημερώσεις για την υγεία της και δεν πρόκειται να επιστρέψει στα δημόσια καθήκοντά της μέχρι να κρίνουν οι γιατροί ότι η κατάστασή της το επιτρέπει.

Ωστόσο, όταν ρωτήθηκε πώς είναι η σύζυγός του, σε μια επίσκεψή του στο νοσοκομείο των Νησιών Σίλι, στα ανοιχτά της Κορνουάλης, ο διάδοχος απάντησε, «Πάει καλά, σας ευχαριστώ, ναι».