Οι φιναλίστ Παναθηναϊκός και Άρης διεκδικούν το τρόπαιο του Κυπέλλου στο τελικό του άδειου Πανθεσσαλικού.

Χρήστος Κόντης και Άκης Μάντζιος δεν προέβησαν σ’ εκπλήξεις και επέλεξαν αναμενόμενες ενδεκάδες για το ξεκίνημα του αγώνα.

Ο Παναθηναϊκός θ’ αρχίσει με Λοντίγκιν, Κώτσιρα, Γεντβάι, Αράο, Χουάνκαρ, Ρούμπεν, Τσέριν, Μαντσίνι, Μπερνάρ, Μπακασέτα και Ιωαννίδη.

Ο Άρης θα παραταχθεί με Κουέστα, Οντουμπάτζο, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Μοντόγια, Νταρίντα, Τζιλ, Σουλεϊμάνοφ, Γκαρσία, Σαμόρα και Μορόν.

Τι διακυβεύεται στον Τελικό

Πέρα από το τρόπαιο του Κυπελλούχου ο νικητής θα εξασφαλίσει και την έξοδό τους στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις της επόμενης περιόδου. Οι πράσινοι τερμάτισαν στην τέταρτη θέση του πρωταθλήματος και οι κίτρινοι στην πέμπτη.

Ειδικά για τον Παναθηναϊκό ο αγώνες είναι ζωής και θανάτου. Οι πράσινοι θέλουν να σώσουν όπως μπορούν τη χρονιά αφού η απώλεια του Κυπέλλου και ταυτόχρονα η μη έξοδος στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις θα κάνει τη χρονιά καταστροφική.

Από την άλλη ο Άρης καλείται να διαχειριστεί την πίεση που φέρνουν τα 54 χρόνια χωρίς τρόπαιο. Ο Άρης φτάνει σε τελικό Κυπέλλου Ελλάδας για 10η συνολικά φορά. Ωστόσο, νικητής είχε φύγει μόνο μία φορά, το 1970. Η προηγούμενη συμμετοχή σε τελικό ήταν το 2010, όταν και είχε αντιμετωπίσει και πάλι τον Παναθηναϊκό, στο ΟΑΚΑ, έχοντας ηττηθεί με 1-0.

Θα γραφτεί ιστορία

Ανεξάρτητα από το ποια ομάδα θα κατακτήσει τελικά το τρόπαιο και μαζί το ευρωπαϊκό εισιτήριο, είναι δεδομένο ότι στο Πανθεσσαλικό θα γραφτεί ιστορία. Για πρώτη φορά στην ιστορία του θεσμού θα διαιτητεύσει γυναίκα τον τελικό αγώνα της διοργάνωσης.

Την αναμέτρηση σφυρίζει η Γαλλίδα Στεφανί Φραπάρ. Πρόκειται για την καλύτερη γυναίκα διαιτητή στον κόσμο. Ήταν μάλιστα η πρώτη που διαιτήτευσε αγώνα τελικής φάσης Παγκοσμίου Κυπέλλου Ανδρών (στο Μουντιάλ του 2022 το Γερμανία – Κόστα Ρίκα).

Επιπρόσθετα στο ενεργητικό της μετρά πολλούς αγώνες Champions League ανδρών και το Europa League ανδρών.