Άδειο το γήπεδο, αλλά γεμάτος ένταση και μ’ ένα τεράστιο διακύβευμα ο Τελικός Κυπέλλου που διεξήχθη στον Βόλο, το βράδυ του Σαββάτου (25/5).

Μετά από ένα πολύ σκληρό παιχνίδι που είχε τρεις κόκκινες, ο Παναθηναϊκός επιβλήθηκε 1-0 του Άρη καταφέρνοντας εις διπλούν το σκοπό του. Από τη μία προσέθεσε στη συλλογή του το δεύτερο τη τάξει τρόπαιο του ελληνικού ποδοσφαίρου και από την άλλη καρπώθηκε το εισιτήριο για το Europa League της επόμενης περιόδου.

Ο τελικός είχε μετρημένες φάσεις, καθώς οι δυο φιναλίστ, αρκετά αγχωμένοι, αλληλοεξουδετερώθηκαν. Έπαιζαν φοβικά κι αυτό είχε ως αποτέλεσμα να μην ρισκάρουν στο ελάχιστο. Λίγο πιο επικίνδυνος ο Άρης, απειλώντας νωρίτερα τον Παναθηναϊκό που σώθηκε αφενός από τον Λοντίγκιν αφετέρου την κακή εκτέλεση του Σαμόρα.

Η ομάδα του Άκη Μάντζιου θα μπορούσε πιθανόν να βγει ευνοημένη από τη νέα συνθήκη που προέκυψε στο 51′, όταν ο Κώτσιρας αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα για μαρκάρισμα. Ωστόσο από το 65′ ως 71′ ο Άρης έχασε δύο δικούς της παίκτες, τον Νταρίντα (δεύτερη κίτρινη) και τον Ζουλ (απευθείας κόκκινη για κλωτσιά στον Μπακασέτα), με συνέπεια να βρεθεί με αριθμητικό μειονέκτημα στο τελευταίο εικοσάλεπτο.

Με παίκτη παραπάνω στο γήπεδο ο Παναθηναϊκός θέλησε να κάνει ό,τι δεν είχε καταφέρει σε όλο το προηγούμενο διάστημα: να επιτεθεί, να πιέσει και ν’ απειλήσει τον Κουέστα. Ο Μπερνάρ ξόδεψε μια ευκαιρία, το ίδιο και ο Ιωαννίδης.

Κι ενώ όλα έδειχναν πως παιχνίδι οδηγείται στην παράταση, ο Γιώργος Βαγιαννίδης στο 97′ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα με εξαιρετικό τελείωμα, μετά την ασίστ του Χουάνκαρ, και όρισε το τελικό αποτέλεσμα. Με αυτό το γκολ ο Παναθηναϊκός στέφθηκε Κυπελλούχος για 20η φορά στην ιστορία του.

Παναθηναϊκός: Λοντίγκιν, Κώτσιρας, Γεντβάι, Αράο, Χουάνκαρ, Πέρεθ, Τσέριν, Μπακασέτας, Μπερνάρ, Μαντσίνι (63′ Βαγιαννίδης), Ιωαννίδης

Άρης: Κουέστα, Οντουμπάτζο, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Μοντόγια, Νταρίντα, Εμβοντό, Σουλεϊμάνοφ, Γκαρθία (68′ Βερστράτε), Σαμόρα, Μορόν