Ο Ολυμπιακός έφτασε ένα γκολ από την κατάκτηση του EHF European Cup, αλλά η Βαλούρ αποδείχθηκε πιο τυχερή και ψύχραιμη στη διαδικασία των πέναλτι.

Το τμήμα χάντμπολ των «ερυθρόλευκων» κυνήγησε την μεγάλη ανατροπή του -4 της ήττας στην Ισλανδία και στο ειδικά διαμορφωμένο ΣΕΦ είχε διαρκώς το προβάδισμα με διαφορά που θα του επέτρεπε να πανηγυρίσει στο φινάλε παρέα με τον κόσμο του. Πριν από τη λήξη της κανονικής διάρκειας ωστόσο οι φιλοξενούμενοι βρήκαν τον τρόπο να μειώσουν στο τελικό 31-27 και να οδηγήσουν τον δεύτερο τελικό στην ψυχοφθόρα διαδικασία.

Εν τέλει ήταν η Βαλούρ αυτή που επιβλήθηκε 5-4 με αποτέλεσμα ν’ αποτρέψει το πάρτι του Ολυμπιακού μέσα στο σπίτι του και μπροστά σε 7.000 οπαδούς που βρέθηκαν στο φαληρικό Παλέ.

Ο αγώνας

Ο Ολυμπιακός, με τη στήριξη του κόσμου του, μπήκε πολύ δυνατά στο παιχνίδι και πήρε γρήγορα το προβάδισμα που χρειαζόταν, καλύπτοντας την διαφορά της ήττας του πρώτου αγώνα. Καταλυτικός ήταν ο Σάββας Σάββας, ο οποίος είχε 4 γκολ σε ισάριθμες προσπάθειες.

Στο 19:35 οι ερυθρόλευκοι πήραν για πρώτη φορά προβάδισμα τίτλου (10-5).

Η Βαλούρ έβρισκε πάντα τον τρόπο να ακολουθεί κοντά στο σκορ, με το ημίχρονο να λήγει 16-11. Στα πρώτα 30 λεπτά ο Σάββας ηγήθηκε του Ολυμπιακού, έχοντας 5 γκολ σε 6 σουτ, ενώ οι Μοντόρο και Σλίσκοβιτς προσέθεσαν από 3 γκολ έκαστος, σε ένα πρώτο μέρος όπου η ομάδα του Πειραιά είχε 16/24 σουτ και η Βαλούρ 11/20.

Στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου, οι γηπεδούχοι βρέθηκαν ακόμα πιο κοντά στον τίτλο, μιας και προηγήθηκαν με 18-12. Το σαραντάλεπτο ολοκληρώθηκε ιδανικά για τον Ολυμπιακό, με τον Σλίσκοβιτς να δίνει προβάδισμα 7 τερμάτων (22-15), ενώ λίγο αργότερα ο Σάββας διαμόρφωσε το 24-16.

Οι φιλοξενούμενοι δεν τα παράτησαν και συνέχισαν να διεκδικούν το τρόπαιο, με την διαφορά να κυμαίνεται από +4 έως +6 γκολ. Ο Πασσιάς έγραψε το 31-26 μέσα σε αποθέωση, αλλά οι Ισλανδοί ισοφάρισαν το σκορ του πρώτου αγώνα με τον Μάντσιουσον 9 δευτερόλεπτα πριν την λήξη του παιχνιδιού, διαμορφώνοντας το τελικό 31-27.

Ο Σάββας αστόχησε σε βολή στο τελευταίο δευτερόλεπτο, σημαδεύοντας το δοκάρι, με τον τελικό να οδηγείται στην διαδικασία των πέναλτι.

Στην «ρώσικη ρουλέτα» οι φιλοξενούμενοι ευστόχησαν σε όλες τις εκτελέσεις τους, ενώ από τον Ολυμπιακό αστόχησε ο Σάββας που εξελίχθηκε σε μοιραία φιγούρα.