Αργά το βράδυ του Σαββάτου (25/5) έληξε η πολύωρη περιπέτεια της Νίκι Μινάζ στο αεροδρόμιο Schiphol.

Η διάσημη τραγουδίστρια της ραπ ταξίδευε από το Άμστερνταμ στο Μάντσεστερ προκειμένου να δώσει το «παρών» σε παράσταση που είχε προγραμματίσει και, σύμφωνα με την ενημέρωση από την ολλανδική αστυνομία, προσήχθη ως ύποπτη για την κατοχή ελαφρών ναρκωτικών ουσιών.

Φέρεται να είχε στην κατοχή της ποσότητα κάνναβης, όπως έγινε γνωστό εκ των υστέρων.

Η ίδια, που αρνήθηκε την κατηγορία, μετέδιδε ζωντανά τη διαδικασία της προσαγωγής της μέσα από το λογαριασμό της στο Instagram, ρωτώντας αν τίθεται υπό κράτηση. Ο αστυνομικός τής απάντησε καταφατικά και της ζήτησε να τον ακολουθήσει στο τμήμα για τις διαδικασίες.

Η Μινάζ ισχυρίστηκε ότι της κατάσχεσαν τις αποσκευές της παρανόμως. Εκ των Αρχών διευκρινίστηκε ότι απαγορεύεται η μεταφορά τέτοιων ουσιών εκτός Ολλανδίας.

Η απελευθέρωση της 41χρονης καλλιτέχνιδος έλαβε χώρα γύρω στις 21:00 (τοπική ώρα). Πρώτα βέβαια της επιβλήθηκε το προβλεπόμενο πρόστιμο, όπως ενημέρωσε η ολλανδική αστυνομία. Ακολούθως της επετράπη να φύγει από τη χώρα.

Τα αγγλικά Μέσα μετέδωσαν ότι προκειμένου να προλάβει και να είναι παρούσα στο σόου που θα έδινε, ναυλώθηκε ειδικό ελικόπτερο.