από metereologos.gr
Πέμπτη 19 Ιουλίου 2018
 

Τσακυράκης Σταύρος

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 08/10/2017, 05:45 Κυριακή, 8 Οκτωβρίου 2017 • σχόλια (3)
Το δημοσίευμα του Μιχάλη Κατσίγερα «Η απόπειρα κατά του Παπαδόπουλου» στην Καθημερινή της περασμένης Κυριακής, μου θύμισε ένα περιστατικό που αξίζει τον κόπο να το διηγηθώ.
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 11/05/2014, 05:45 Κυριακή, 11 Μαΐου 2014 • σχόλια (1)
Φαντάζομαι ότι δεν υπάρχει νοήμων άνθρωπος που να μην αντιλαμβάνεται ότι το πολιτικό προσωπικό της χώρας «παίζει» επικοινωνιακά με το Σύνταγμα, τον θεμελιώδη νόμο του κράτους.
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 19/05/2013, 05:45 Κυριακή, 19 Μαΐου 2013 • σχόλια (3)
Σε ποια βάση άραγε μπορεί μια φιλελεύθερη κοινωνία να απαγορεύσει τον μισαλλόδοξο λόγο χωρίς να αντιφάσκει με τη θεμελιώδη σημασία που αποδίδει στην ελευθερία της έκφρασης; Οχι ασφαλώς στη βάση ότι η πλειοψηφία διαφωνεί ριζικά με το περιεχόμενό του ή ότι αποτελεί μια βαθύτατα λανθασμένη ιδέα που διακηρύσσει μια αποκρουστική άποψη κοινωνικής οργάνωσης.
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 22/11/2011, 11:58 Τρίτη, 22 Νοεμβρίου 2011 • σχόλια (36)
Η ιστορία που δημιούργησε ο κ. Α. Σαμαράς με την άρνησή του να υπογράψει τις δεσμεύσεις που ζητούν οι εταίροι μας για να εκταμιεύσουν την 6η δόση είναι ενδεικτική της πολιτικής μυωπίας που χαρακτηρίζει τον ηγέτη της Νέας Δημοκρατίας. Μπροστά στην άμεσο κίνδυνο χρεοκοπίας της χώρας αναγκάσθηκε (ορθά) να εγκαταλείψει την πολιτική του αντιμνημονιακού αγώνα και την επαναδιαπραγμάτευση με «τσαγανό». Να δεχθούμε ότι για αυτή τη στροφή 180 μοιρών έπρεπε, εκτός από το συμφέρον της χώρας, να λογαριάσει και το εκλογικό του ακροατήριο.Υπήρχε ένας εύκολος τρόπος για να το κάνει. Θα μπορούσε απλούστατα να ρίξει όλο το βάρος στην προηγούμενη κυβέρνηση και να πει ότι δεν είχε περιθώριο επιλογή
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 13/11/2011, 05:45 Κυριακή, 13 Νοεμβρίου 2011 • σχολιάστε
Ο διορισµός του Λ. Παπαδήµου ως νέου Πρωθυπουργού της χώρας ήταν ανακούφιση. Αποτελούσε την πρώτη, την πλέον προφανή και σοβαρή λύση. Εδώ που έχουν φθάσει τα πράγµατα δεν ξέρω αν θα πετύχει να µας σώσει από την κατάρρευση. Επειδή όµως είναι ένας άνθρωπος που δεν ανήκει στο παραδοσιακό πολιτικό προσωπικό της χώρας, µπορεί να συµβάλει αποφασιστικά στο να κατανοήσουµε την κατάσταση στην οποία βρισκόµαστε. Γιατί, ας µην ξεγελιόµαστε, το µόνο που καταφέρνει στη µεγάλη του πλειοψηφία το πολιτικό προσωπικό της χώρας είναι να µας επιφυλάσσει εκπλήξεις, εννοείται προς το χειρότερο.
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 17/07/2011, 05:45 Κυριακή, 17 Ιουλίου 2011 • σχόλια (2)
Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις δείχνουν την κοινή γνώμη από τη μία οργισμένη με τους πάντες και τα πάντα, από την άλλη σε πλήρη σύγχυση ως προς ένα σχέδιο εξόδου από την κρίση. Η απόρριψη των πολιτικών, των κομμάτων και των μνημονίων συμβαδίζει με αποσπασματικές επιθυμίες αλλαγών που κινούνται από τις ιδιωτικοποιήσεις και το άνοιγμα επαγγελμάτων μέχρι την κατάργηση της μονιμότητας των δημοσίων υπαλλήλων ή του πανεπιστημιακού ασύλου. Η εντύπωση είναι ότι το «όχι σε όλα» είναι απλώς πολύ ηχηρό και καλύπτει το «ναι» σε πολλές αλλαγές που διαισθητικά επιδοκιμάζονται.
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 30/04/2011, 05:45 Σάββατο, 30 Απριλίου 2011 • σχόλια (9)
«Οι άνθρωποι και οι ανάγκες τους πάνω από τις αγορές και τα κέρδη». Αυτό ήταν το κεντρικό σύνθημα της ΓΣΕΕ μόλις ξέσπασε η κρίση. Μόλις δηλαδή στέρεψαν τα δανεικά από τις αγορές και αποκαλύφθηκαν τεράστια ελλείμματα, η ΓΣΕΕ ξεσπάθωσε εναντίον των αγορών και των κερδών. Πάλι καλά που δεν πρότεινε ως λύση το μαρξιστικό ιδεώδες: κυνήγι το πρωί, ψάρεμα το απόγευμα, βοσκή την εσπέρα, κριτική το βράδυ. «Ας μην υπερβάλλουμε», θα αντιτείνει κανείς, «μια κουβέντα είπαν οι άνθρωποι για να εκφράσουν τη δοκιμασία των εργαζομένων, δεν πρότειναν να μιμηθούμε τον Κάστρο ή τον υιό Κιμ ιλ Σουγκ».
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 21/11/2010, 06:45 Κυριακή, 21 Νοεμβρίου 2010
Ηταν λογικό, ύστερα από μια καταστροφική διακυβέρνηση και μια συντριπτική εκλογική ήττα, η Νέα Δημοκρατία να αναζητήσει ανανέωση προσώπων και ιδεών. Στο πρόσωπο του κ. Αντ. Σαμαρά νόμισε ότι βρήκε «νέο» πρόσωπο, δεν έδωσε όμως καμία σημασία στις ιδέες του, μολονότι είχε δώσει στο παρελθόν σαφή δείγματα της πολιτικής και παραταξιακής αντίληψής του. Το αποτέλεσμα είναι να βρίσκεται σήμερα η αξιωματική αντιπολίτευση εγκλωβισμένη σε μια αδιέξοδη στρατηγική ανάλογη με αυτήν που ακολούθησε πριν από κάποια χρόνια ο ίδιος ο κ.
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 10/10/2010, 06:45 Κυριακή, 10 Οκτωβρίου 2010
Ας χρησιμοποιήσω κι εγώ τις γνωστές παραβολές. Η πλώρη του καραβιού μας είχε πάρει επικίνδυνη κλίση προς τον βυθό. Το μνημόνιο απέτρεψε τον βέβαιο καταποντισμό αλλά φυσικά δεν μας έβγαλε στην ξηρά. Βολοδέρνουμε στα ανοιχτά με χιλιάδες τρύπες που μπάζουν νερά: Ασφαλιστικό, Υγεία, Παιδεία, Δικαιοσύνη, διοίκηση, κρατικές επιχειρήσεις, κλειστά επαγγέλματα κτλ. Στην πραγματικότητα, για να σωθούμε χρειάζεται να φτιάξουμε νέο σκαρί. Το κάνουμε, δηλαδή αλλάζουμε; Δεν υπάρχει αμφιβολία ...
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 08/08/2010, 06:46 Κυριακή, 8 Αυγούστου 2010
Το σύστημα απονομής δικαιοσύνης στην Ελλάδα είναι υπό κατάρρευση. Τα δικαστήρια έχουν πνιγεί από εκκρεμείς υποθέσεις και βρίσκονται σε πλήρη αδυναμία διεκπεραίωσής τους. Το χειρότερο είναι ότι ο αριθμός αυξάνεται καθημερινά, με αποτέλεσμα σε λίγο ο χρόνος εκδίκασης των υποθέσεων στην Ελλάδα να συναγωνίζεται τον προσδόκιμο χρόνο ζωής των διαδίκων. Νομίζετε ότι υπερβάλλω; Τα στοιχεία από τα Διοικητικά Δικαστήρια της Αθήνας είναι τρομακτικά. Οι εκκρεμείς υποθέσεις στο Διοικητικό Πρωτοδικείο Αθηνών ξεπερνούν τις 149.
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 23/05/2010, 06:45 Κυριακή, 23 Μαΐου 2010
Είναι δίκαιο να δημοσιεύονται τα ονόματα όσων κατηγορούνται για φοροδιαφυγή; Οσων κατηγορούνται για διάπραξη κάποιου αδικήματος; Να δημοσιοποιούνται οι αποδοχές των εργαζόμενων στην ΕΡΤ; Στη σημερινή συγκυρία οι κραυγές είναι προς μια κατεύθυνση· και αυτή είναι βροντερά καταφατική. Μόλις όμως πριν από λίγο καιρό η αντίληψη για τα προσωπικά δεδομένα, για το τι πρέπει να κρατείται μυστικό ή όχι, είχε οδηγήσει στο ευτράπελο να αναφέρεται στον Τύπο η είδηση για τη σύλληψη κάποιου προσώπου και αντί του ονόματός του ο προσδιορισμός να γίνεται με την ηλικία, το επάγγελμα ή άλλα χαρακτηριστικά.
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 14/05/2006, 00:00 Κυριακή, 14 Μαΐου 2006 • σχολιάστε
«Επικίνδυνη η ίδρυση Συνταγματικού Δικαστηρίου» ΣΤ. ΤΣΑΚΥΡΑΚΗΣ Εκ νέου επί... τάπητος αλλαγών τίθεται το Σύνταγμα, μόλις πέντε χρόνια μετά την προηγούμενη ευρεία αναθεώρησή του. Καθώς ιδιαίτερη βαρύτητα έχει η κριτική των συνταγματολόγων επί των προτάσεων που διατυπώθηκαν από τη ΝΔ και το ΠαΣοΚ, «Το Βήμα» παρουσιάζει τις απόψεις τριών καθηγητών Συνταγματικού Δικαίου για τις προτεινόμενες μεταρρυθμίσεις.