Το 1922 ο Μιράν Κουρουνλιάν ήρθε πρόσφυγας στην Ελλάδα, άνοιξε το μαγαζί του στην Ευριπίδου και έφτιαξε τον πρώτο παστουρμά και σουτζούκι για να ευχαριστήσει τους μερακλήδες φίλους του. Από στόμα σε στόμα, η ποιότητα των προϊόντων του έγινε γνωστή και το όνομά του συνδέθηκε με τον καλό παστουρμά και το καλό σουτζούκι, τα «αρμένικα».

Μη σας ζαλίζω με ιστορίες, το μαγαζί στην Ευριπίδου ζει και βασιλεύει. Μετά την πρόσφατη μάλιστα ριζική ανακαίνισή του, ο εγγονός Μιράν με τον αδελφό του Κρικόρ και τον πατέρα τους Μπεδρός οργάνωσαν μια μικρή γιορτή για να μας μαζέψει γύρω του, να μιλήσουμε, να πιούμε μια ρακή, να απολαύσουμε παστουρμαδοπιτάκια και να δοκιμάσουμε το νέο του προϊόν, τον παστουρμά καμήλας.

Τα προϊόντα του δεν περιορίζονται μόνο σε δύο φυσικά. Αλλαντικά ελληνικά και δικής οτυ εισαγωγής, τυριά εκλεκτά, αλίπαστα και μια μικρή συλλογή εξαιρετικών μπαχαρικών είναι κάποιες από τις νοστιμιές που προτείνει.

Όταν πάτε, δώστε χρόνο στους ανθρώπους του μαγαζιού να σας εξηγήσουν τι είναι το κάθε είδιος, δοκιμάστε χωρίς προκαταλήψεις και κάντε μικρές υπερβάσεις αγοράζοντας αμαρτωλές γεύσεις που θα νοστιμίσουν τα γεύματά σας.

Μιράν, Ευριπίδου 45, Αθήνα, τηλ. 210 3217 187

Διαβάστε ακόμη:

Περίπατος στην Αθήνα: Ο Βασιλόπουλος αλλάζει στέγη
Περίπατος στην Αθήνα: Ολα του κόσμου τα κουζινικά στην Παλλάδος
Περίπατος στην Αθήνα: Ντελικατέτσες στη Βικτώρια
Περίπατος στην Αθήνα: Χανιώτικοι λουκουμάδες στη Σωκράτους