Το Delicatessen Αφοί Βασιλόπουλοι υπήρξε σημείο αναφοράς για γενιές ευζωιστών και καλοφαγάδων Αθηναίων. Ένα μπακάλικο της γειτονιάς για τους περίοικους, το μαγαζί όπου σίγουρα θα έβρισκες τις πιο σπάνιες ντελικατέτσες για τους πιο μακρινούς, δεν σταμάτησε ποτέ να αντιμετωπίζει τους πελάτες του με τον ίδιο σεβασμό και την ίδια γλυκύτητα μέχρι την τελευταία μέρα της λειτουργίας του στη Σταδίου 19.

Η φωτιά που κατέκαψε το Αττικόν και το μαγαζιά του κτιρίου άφησε έναν άψυχο σκελετό, ένα κουφάρι στη θέση του σφύζοντος ζωή κτίσματος. Και μπορεί οι εργασίες ανάπλασης να έχουν ξεκινήσει, όμως σίγουρα θα χρειαστούν τουλάχιστον δυο χρόνια για να επανέλθει ο χώρος στην προτέρα κατάσταση – αν επανέλθει.

Ο Βασιλόπουλος όμως δεν μπορεί να λείψει από τους πελάτες του για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα. Οπότε κάτι έπρεπε να κάνει.

Θύμα των απεργιών και των συγκεντρώσεων στο κέντρο στάθηκε και το υποκατάστημα γνωστής τράπεζας στην πλατεία Κλαυθμώνος, η οποία αποχώρησε. Αυτή την ευκαιρία τσίμπησαν οι ιδιοκτήτες του Βασιλόπουλος και αποφάσισαν πάραυτα να μεταστεγαστούν εκεί. Οπερ και εγένετο. Οι εργασίες έχουν τελειώσει και χθες που πέρασα τους βρήκα να καθαρίζουν τα ράφια για να τα γεμίσουν προϊόντα.

Σε λίγες μέρες, μέσα στη Μεγάλη Εβδομάδα, θα ανοίξουν και πάλι τις πόρτες τους. Με το ίδιο γνωστό και ευγενικό προσωπικό, τις ίδιες υπέροχες κυρίες στα ταμεία, τα φρεσκότατα τυριά και αλλαντικά στα ψυγεία.

Ενημερωτικά, το μόνο που κατάφεραν να σώσουν από τη φωτιά είναι η παλιά ταμπέλα της πρόσοψης την οποία φυσικά και πήραν μαζί τους στη νέα διεύθυνση όπως βλέπετε και στη φωτογραφία.

Αφοί Βασιλόπουλοι Delicatessen, Παπαρρηγοπούλου, 3, πλ. Κλαυθμώνος.

Διαβάστε ακόμη:
Περίπατος στην Αθήνα: Όλα του κόσμου τα κουζινικά στην Παλλάδος
Περίπατος στην Αθήνα: Ντελικατέτσες στη Βικτώρια
Περίπατος στην Αθήνα: Χανιώτικοι λουκουμάδες στη Σωκράτους
Περίπατος στην Αθήνα: Χωριάτικο φύλλο από την Αναξαγόρα