• Αναζήτηση
 • Η βραδυφλεγής βόμβα Κοτζιά

  Επιμένει στην εκτός ορίων σύγκρουση με τον κυβερνητικό συνεταίρο, δημιουργώντας πρόβλημα στο Μαξίμου. «Δεν ήξερα ότι το “εμείς” στην Αριστερά είναι ο Καμμένος»

  Hand-over ceremony at the Ministry of Foreign Affairs, in Athens, on October 20, 2018 / Τελετή παράδοσης -παραλαβής στο Υπουργείο Υπουργού Εξωτερικών, στην Αθήνα, στις 20 Οκτωβρίου, 2018 (File: 20181020120349_img_77071540027877.jpg )
  Δεν σκοπεύει να μείνει σε ρόλο ουδέτερου παρατηρητή. Δεν θα μείνει σιωπηλός και δεν θα κάνει βήμα πίσω από όσα πιστεύει και υπερασπίζεται. Βασική του γραμμή είναι να συνεχίσει να προωθεί τις απόψεις του και να ενισχύσει την κίνηση «Πράττω», της οποίας ηγείται. Η κίνηση του Νίκου Κοτζιά να παραιτηθεί τον απελευθέρωσε και πλέον, καθώς δεν δεσμεύεται από το… υπουργικό κοστούμι, είναι έτοιμος να μιλήσει για πολλά. Ωστόσο η περιβόητη εννεασέλιδη επιστολή παραίτησής του παραμένει επτασφράγιστο μυστικό και από τον ίδιο και από τον κ. Τσίπρα, ενώ συνεχίζεται ανελέητος ο πόλεμος δηλώσεων με τον κ. Καμμένο.
  Τα όσα είπε στα μέσα της περασμένης εβδομάδας από την Κρήτη για τον Πάνο Καμμένο και τις αναφορές του στον Τζορτζ Σόρος έπεσαν σαν βόμβα στην αυλή του Μεγάρου Μαξίμου. «Δεν είπε (ο Καμμένος) μόνο για μυστικά κονδύλια. Είπε ότι ο Σόρος χρηματοδοτεί την ελληνική κυβέρνηση για να εξαγοράζει ξένους. Ουδείς απάντησε, πλην εμού. Κανένας υπουργός, ούτε ο Πρωθυπουργός. Και εγώ είπα τότε ότι σε μια κυβέρνηση που ανέχεται να παραβιάζεται η πολιτική της και η παραβίαση να καλύπτεται από έναν τόνο λάσπης, δεν μπορώ να συμμετέχω» ανέφερε ο Ν. Κοτζιάς, προκαλώντας έντονο εκνευρισμό στο πρωθυπουργικό επιτελείο.
  Και αυτό διότι πίστευαν στο Μέγαρο Μαξίμου με βάση τα όσα έγιναν στην τελετή παράδοσης-παραλαβής του υπουργείου Εξωτερικών από τον Αλέξη Τσίπρα ότι θα επέλθει νηνεμία. Ο επίσης απρόβλεπτος Π. Καμμένος ανταπάντησε κατά τη συνήθη τακτική του, μέσω Twitter, λέγοντας ότι είναι ψέματα όλα όσα του καταλογίζουν ότι ειπώθηκαν στο Υπουργικό. Επανήλθε όμως για δεύτερη φορά με δήλωση του αυτή τη φορά υποστηρίζοντας ότι «στήνονται ολόκληρα σενάρια γύρω από πράγματα που δήθεν ειπώθηκαν από μένα. Να ξεκαθαρίσω ότι ποτέ δεν ειπώθηκε ότι πενήντα εκατομμύρια δόθηκαν στην κυβέρνηση από τον Σόρος. Αναφέρθηκα στον Σόρος σε σχέση με συνεργασία του ΥΠΕΞ με εταιρεία εκδόσεως βίζας, που δεν έχει σχέση με την κυβέρνηση. Oλα αυτά είναι προφάσεις εν αμαρτίαις που χρησιμοποιεί η αντιπολίτευση, προκειμένου να κρύψει την εξέλιξη της προφυλάκισης του Γιάννου Παπαντωνίου, όπου τα ορφανά του Σημίτη και οι συνέταιροί τους στη ΝΔ βλέπουν ότι αρχίζει να καταρρέει ο μύθος που προσπάθησαν να χτίσουν».
  Δήλωση που έσπευσε μέσω κύκλων του ο κ. Κοτζιάς να αποδομήσει τονίζοντας ότι «αν κάποιοι μετά τη σιωπή στις ύβρεις θέλουν να σβήσουν τμήματα από τα πρακτικά του Υπουργικού Συμβουλίου, αυτό είναι κάτι που δεν μπορεί να φανταστεί ο νους μας και το αποκλείουμε».

  Απρόβλεπτος παίκτης

  Ο Ν. Κοτζιάς πλέον εξελίσσεται σε απρόβλεπτο παίκτη και κατ’ άλλους είναι μια βραδυφλεγής βόμβα για την κυβέρνηση. Ο ίδιος φρόντισε να οριοθετήσει με την ομιλία του στην Κρήτη το πλαίσιο που θα κινηθεί και αφού επανέλαβε τη φράση «χρειάζεται υπευθυνότητα και σοβαρότητα», εξαπολύοντας πυρά εναντίον του Π. Καμμένου, τόνισε με νόημα: «Ούτε εκβιάζω ούτε εκβιάζομαι από τις ατζέντες που χτυπούν την εξωτερική πολιτική και τη δημοκρατία».
  Για τον ίδιο η απόφασή του να παραιτηθεί – ο βασικός λόγος ήταν ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ – αποτελεί επιλογή «αξιοπρέπειας της χώρας και της κυβέρνησης, αλλά και του εαυτού μου». Μάλιστα, όπως συνεχίζει να λέει, αυτός με την ενέργειά του έβαλε το «εγώ» πάνω από το «εμείς» αλλά, όπως είπε δημόσια: «Δεν ήξερα ότι το «εμείς» στην Αριστερά είναι ο Καμμένος».
  Επί της ουσίας οι σχέσεις του με τον Αλ. Τσίπρα έχουν μπει σε άλλη φάση και κανείς δεν μπορεί να προδιαγράψει τι θα συμβεί από εδώ και πέρα. Το κρίσιμο ερώτημα είναι εάν θελήσει να οδηγηθεί σε ανοικτή ρήξη με τον Πρωθυπουργό, αν και εκτιμάται ότι θα επικρατήσουν πιο ψύχραιμες φωνές.
  Ο πρώην υπουργός Εξωτερικών δεν σκοπεύει να μείνει απαθής στα όσα συμβαίνουν στο πολιτικό περιβάλλον της χώρας και ετοιμάζεται με περιοδείες, ομιλίες και συνεντεύξεις να μπει σφήνα στο πολιτικό παιχνίδι.
  Δεν είναι τυχαίο ότι από την Κρήτη εξέφρασε δημόσια την άποψη ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να αναζητήσει άλλες συμμαχίες πλέον.

  Παρέμβαση στη συνταγματική αναθεώρηση

  Στο εσωτερικό της κυβέρνησης υπάρχει προβληματισμός ως προς τις κινήσεις του και πολλοί διερωτώνται εάν και κατά πόσο έχει στόχο να της δημιουργήσει προβλήματα. Πάντως η κίνησή του να αναφερθεί στις καταγγελίες Καμμένου περί Σόρος χαρακτηρίστηκε ως ένα «χειρουργικό πολιτικό κτύπημα», το οποίο άνοιξε μια πολύ μεγάλη πληγή που κανείς δεν μπορεί να προβλέψει πώς μπορεί και υπό ποιες προϋποθέσεις να κλείσει, ενώ η ΝΔ και το ΚΙΝΑΛ ζητούν εξηγήσεις και παρέμβαση της Δικαιοσύνης.
  Ο ίδιος υπογραμμίζει σε συνομιλητές του ότι θα έχει από εδώ και πέρα διακριτό ρόλο μέσω του «Πράττω» και στόχος του είναι να συνδράμει, όπως διευκρινίζει σε μέλη της Κίνησής του, στην «ανασύσταση της Δημοκρατικής Παράταξης» με επίκεντρο την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Μάλιστα από την Κρήτη είπε ότι θα στηρίξει τον περιφερειάρχη Σταύρο Αρναουτάκη, ενώ στον Δήμο Αθηναίων θα υποστηρίξει τον Παύλο Γερουλάνο.
  Ο Ν. Κοτζιάς θα παρέμβει και στο ζήτημα της συνταγματικής αναθεώρησης, ένα κομβικό θέμα έναντι του ΣΥΡΙΖΑ. Και αυτό διότι διαφοροποιείται στο ζήτημα της ενίσχυσης του ρόλου του Προέδρου της Δημοκρατίας, καθώς έχει την άποψη ότι θα οδηγήσει ουσιαστικά στην αλλαγή του χαρακτήρα του πολιτεύματος. Επίσης, «θα απαιτήσει να υπάρξει μια υπηρεσιακή επιτροπή για το ΥΠΕΞ, για τον έλεγχο των μυστικών κονδυλίων, και από την ίδια επιτροπή να περνάνε και τα άλλα υπουργεία».
  Πολιτική
  One Channel
  Ο νέος ενημερωτικός τηλεοπτικός σταθμός της Ελλάδας
  Σίβυλλα
  • Έντυπη έκδοση Κι όλα μοιάζουν… παραμύθι Η λεπτεπίλεπτη μελαχρινή γυναίκα περπατάει με αργά, νωχελικά βήματα. Τα μαύρα πλούσια μαλλιά της μόλις που αγγίζουν το κόκκινο... ΣΙΒΥΛΛΑ
  Helios Kiosk