Οι κάτοικοι του νησιού από την αρχαιότητα δαμάζοντας τις βραχώδεις περιοχές, το χώμα, το νερό, είχαν ως στόχο τους την ανακάλυψη της τηνιακής γης. Εκεί που το μάτι σκαλώνει στις ξερολιθιές, καλλιέργειες αμπελώνων με πολλές ποικιλίες κερνούν γλυκό κρασί. Μικρο-οινοποιίες ζωντανεύουν που υποστηρίζονται από τον χώρο της εστίασης. Σήμερα πολλοί νέοι και νέες επανέρχονται στο νησί και ανακαλύπτουν τις αξίες της γης, ξεδιπλώνουν κεντημένες κληματόβεργες και αφοσιώνονται στα αμπέλια.

Είχαμε τη χαρά λοιπόν να συναντήσουμε μία νέα οινολόγο, την κυρία Ευαγγελία Αλβέρτη, και να «περπατήσουμε» μαζί της στα μονοπάτια της καλλιέργειας και της οινοποίησης.

Περιεχόμενο για συνδρομητές

Το παρόν άρθρο, όπως κι ένα μέρος του περιεχομένου από tovima.gr, είναι διαθέσιμο μόνο σε συνδρομητές.

Έχετε ήδη
συνδρομή;

Μπορείτε να συνδεθείτε από εδω

Θέλετε να γίνετε συνδρομητής;

Μπορείτε να αποκτήσετε την συνδρομή σας από εδω