Ελεύθερος αφέθηκε μετά την απολογία του ο ανεξάρτητος βουλευτής Κωνσταντίνος Φλώρος, ο οποίος κατηγορείται για βιαιοπραγία σε βάρος πολιτικού προσώπου.

Ανακρίτρια και εισαγγελέας επέβαλαν τον όρο να μην πλησιάζει σε απόσταση μικρότερη των 50 μέτρων τον συνάδελφό του από την Ελληνική Λύση, Βασίλη Γραμμένο.

Ο κατηγορούμενος είχε μεταβεί νωρίτερα το μεσημέρι στα δικαστήρια για ν’ απολογηθεί.

Ο Κωνσταντίνος Φλώρος είχε παραμείνει όλο το βράδυ στη ΓΑΔΑ, κρατούμενος μετά τη βίαιη επίθεσή του σε βάρος του έτερου βουλευτή.

Τι γνωρίζουμε για την υπόθεση;

Το περιστατικό για το οποίο διώκεται ο ανεξάρτητος βουλευτής, πρώην στέλεχος των Σπαρτιατών, συνέβη κατά τη διάρκεια συζήτησης για την άρση ασυλίας του κ. Βελόπουλου, η υπόθεση του οποίου αφορούσε συκοφαντική δυσφήμιση μέσω ψευδούς λογαριασμού σε κοινωνικό δίκτυο που είχε υποβάλει αξιωματικός ε.α. του Πολεμικού Ναυτικού.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο Βασίλης Γραμμένος είχε καταθέσει αγωγή κατά του πατέρα του κ. Φλώρου για συκοφαντική δυσφήμιση δια του τύπου και εξύβριση.

Κατά τη διάρκεια του επεισοδίου ακούστηκαν χυδαίες εκφράσεις τόσο από τον Κωνσταντίνο Φλώρο όσο και από τον Βασίλη Γραμμένο.

Τι υποστηρίζουν οι δύο πλευρές;

Ο Βασίλης Γραμμένος κατήγγειλε ότι δέχθηκε επίθεση από τον ανεξάρτητο βουλευτή, ο οποίος τον γρονθοκόπησε. Μάλιστα, όπως αναφέρει το ιατρικό ανακοινωθέν διαγνώσθηκε κάταγμα ρινικών οστών και ρήξη καρπού.

Σύμφωνα με τον Κωνσταντίνο Φλώρο ο λόγος για τον οποίο επιτέθηκε στον Βασίλη Γραμμένο ήταν επειδή τού μίλησε χυδαία για την μητέρα του. Ταυτόχρονα όμως αρνήθηκε κατηγορηματικά ότι τον χτύπησε. Παραδέχθηκε μόνο ότι τον έπιασε από τον γιακά και τον πέταξε στο έδαφος.

Γιατί υπάρχει οικογενειακή κόντρα ανάμεσα σε Βελόπουλο και Φλώρο;

Ο πατέρας του Κωνσταντίνου Φλώρου ήταν υποψήφιος με την Ελληνική Λύση, ήταν δε ένα από τα ιδρυτικά της στελέχη. Ο Ευστάθιος Φλώρος ήρθε σε ευθεία ρήξη με τον Κυριάκο Βελόπουλο το 2022.

Τον κατηγόρησε για αδιαφανείς διαδικασίες και πως τον οδήγησε εκτός κόμματος παρά τα όσα είχε προσφέρει. Στη συνέχεια ίδρυσε το δικό του κόμμα, την «Ελληνική Πατριωτική Λύση». Τότε κατέθεσε μήνυση κατά του προέδρου της «Ελληνικής Λύσης» για διασπορά συκοφαντιών μέσω ενός λογαριασμού στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης,