Το κόκκινο κρέας έχει μπει για τα καλά στο στόχαστρο τα τελευταία χρόνια για λόγους και υγείας και περιβαλλοντικούς. Η ζήτηση από τους καταναλωτές όμως δεν έχει μειωθεί, όπως θα υπέθετε κανείς. Αντίθετα, μειώνεται σταθερά και συστηματικά η προσφορά. Και μειώνεται για λόγους κλιματολογικούς (ξηρασία), οικονομικούς (πληθωρισμός), πανδημικούς (εμπλοκές στην εφοδιαστική αλυσίδα), αλλά και πολιτικούς σε κάποιες χώρες (στη Γαλλία το Ελεγκτικό Συνέδριο εισηγήθηκε πρόσφατα τη μείωση της εκτροφής βοοειδών, ενώ αυτή είναι και η κατευθυντήρια γραμμή της Κομισιόν).

Περιεχόμενο για συνδρομητές

Το παρόν άρθρο, όπως κι ένα μέρος του περιεχομένου από tovima.gr, είναι διαθέσιμο μόνο σε συνδρομητές.

Έχετε ήδη
συνδρομή;

Μπορείτε να συνδεθείτε από εδω

Θέλετε να γίνετε συνδρομητής;

Μπορείτε να αποκτήσετε την συνδρομή σας από εδω